Erős vagy rontott szemöldöktetoválás javítása, frissítése

4423
szemöldöktetoválás javítása

Rengeteg megkeresést kapok más által készített szemöldöktetoválások javításával és frissítésével kapcsolatban. Azonban nagyon kevés esetet tudok elvállalni, ugyanis én a természetes szemöldöktetoválások képviselője vagyok.

Egy meglévő erős, merev, sötét tetoválásból soha nem tudnék szép szemöldököt készíteni rádolgozással. Mert azt vallom, ha egy vendég nem elégedett a tetoválásával, szeretne szebbet, lágyabbat, jobb formájút, akkor nem megoldás az, ha még több pigmentet juttatok a bőrébe. Nem tartom jó megoldásnak próbálkozni valahogy menteni a nem kedvező formát, ami egy fokkal talán jobb lesz, de semmiképpen nem olyan, amiről álmodik. Mert a probléma megmarad, csak kevésbé feltűnően.
Ahhoz tudnám ezt hasonlítani, ha valami kellemetlen szagú, és ráfújunk egy kis parfümöt, még nem lesz illatos. Talán egy darabig kevésbé lesz zavaró, de nem a megoldást nyújtja, csak a problémát tompítja. Hiába fújkáljuk, ha illatos dolgot szeretnénk, csak az hoz megoldást, ha kimossuk 🙂

Meglévő szemöldöktetoválások esetén sok tényező miatt sem egyszerű a javítás:

  • Nem tudjuk milyen pigmentet tetovált be az előző kollegina.
  • Ha van egy nem megfelelő színű tetoválás, már nagyon mélyen a pigmentológián belül kell matekolni, hogy mit szabad rátenni, hogy az újra barna legyen. Nem csak a komplementer színpárokat kell figyelembe venni, hanem rengeteg egyéb dolgot, hogy a javítás során nehogy nagyobb legyen a baj, mint előtte. Ha pl. van egy szürke tetoválásom, arra célszerű olyan pigmenttel menni, amiben sok a piros(narancs) összetevő. De ha emellett esetleg sok benne a fekete is, vagy túl sok benne a piros, akkor a szürke szemöldök helyett, lehet hogy lilásat kapunk. És akkor a bőr színéről meg nem is esett szó.
  • Ha még formát is kell módosítani, ahol a vastagítás történik, ott más színű lesz/lehet a tetoválás, mint ahol alatta van a régi elszíneződés.
  • Mindezek miatt sosem tudni pontosan, mire számíthatunk a gyógyulásnál.

Ezek azok a szemöldöktetoválások, melyek részemről biztosa nem vállalandóak:

szemöldöktetoválás javítása
(képek forrása: google)

Próbáltam nektek rajzzal is szemléltetni, miért nem tudok erős, merevebb, sötét szemöldökökből természetes, poros hatásút csinálni. 

szemöldöktetoválás javításaAz 1. kis rajzon a technikát ábrázoltam, amivel dolgozom. Nem használok feketét, csak sötétbarnát. Lágyan dolgozom, a teteje és az eleje halványabb, elveszik.

A 2. rajzon egy sötét, fekete merev szemöldök van. Ebből szeretne a vendég barnát vagy halványabbat és természetesebbet.

Mi történne ha elvállalnám?

A 3. rajzon látható, ha formát nem módosítok, csak halványabbat szeretne a vendég, mint ami van, mi is történik. Sajnos szinte semmi. Rámennék egy szőkéknek való pigmenttel, annyi történne max., hogy picit zöldes/szürkés sötét lenne, ahogy a képen is látható. Gondoljunk csak bele. Ha filctollal rajzolunk egy fekete csíkot, amire utána rámegyünk sárgával, eltűnik a fekete, és sárga csíkot kapunk? NEM! Sajnos fekete marad, és a színek keverékékének köszönhetően még kicsit be is zöldül.

A 4. ábrán azt próbáltam szemléltetni, mi van akkor, ha pici formát módosítok a legsötétebb barnámmal, és a technikámmal. A vendég tetoválása akkor is fekete és merev marad, (hisz felvilágosodni az előbb említett dolgok miatt nem tud), de mellette megjelenne külön álló részként az én elporozásom, ami úgy tűnne, mint egy maszat. Semmivel nem lenne szebb, és természetesebb sem.

Az 5. kis képen pedig az egyetlen járható út látható abban az esetben, ha a vendég nem szeretne eltávolításra menni. Az pedig az, hogy egy narancssárga színt betetoválva a meglévő formára (forma módosítás nem lehetséges), újra egy barnás árnyalatú, de ugyanolyan merev szemöldököt kapnánk. Tehát csak az elszíneződésen segít (fekete, szürke, kékes, lilás). Azonban én sajnos ilyet nem vállalok, hisz nem oldja meg a nem megfelelő formájú és túl erős szemöldök problémát.

Ha erős, nem megfelelő formájú, merev szemöldöködből szeretne valaki újra szépet, természeteset, sajnos elengedhetetlen előtte a lézeres vagy kémiai eltávolítás.

Vannak kollégák, akik vállalják erős szemöldökök javítását is, azonban azt gondolom, ha hosszú távon szeretnénk újra szépet, és ahogy fentebb említettem nem csak „az egy fokkal kevésbé ronda” a cél, akkor érdemes rászánni az időt, lelkierőt és pénzt az eltávolításra az új tetoválás előtt, mert hosszú távra tervezve ez az egyetlen járható út. Ha valaki rátetováltat, és mindig csak javítgatják, próbálják menteni a régi tetoválást, előbb utóbb annak is kioldás lesz a vége, csak már sokkal hosszadalmasabb folyamat várható, mert feltelítődik a bőr, és rengeteg pigmentet kell kiszedni. Sok tetováló mindent elvállal, mert a pénz az pénz. Én nem vállalok el számomra nem esztétikus végeredményű munkákat, mindig tájékoztatom a vendéget, hogy nem vállalom lézeres vagy kémiai eltávolítás nélkül a tetoválást. Mindig elmondom mi lenne a következménye, ha rátetoválnánk, mi a következménye a lézerezésnek, és rá bízom a döntést. Azonban, ha mégis amellett dönt, hogy nem szedeti ki, olyan tetoválót kell keresnie, aki hajlandó rátetoválni neki. A végeredmény természetesen nem kiszámítható.

(képek forrása: facebook)

Szeretnék még megjegyezni egy számomra elfogadhatatlan módszert.
Ez nem más, mint mikor eltávolítás helyett a „szakember” úgynevezett camouflage technikával próbálja orvosolni a problémát. Ez annyit jelent, hogy bőr színnel rátetovál az adott részre ami esetleg kilóg vagy nem jó helyen van, stb. Ennek az a következménye, hogy amennyiben eltalálja a bőrszínt nem annyira feltűnő kezdetben ez a „sufni tuning” (bocsánat a kifejezésért, de nem tudok rá jobb szót), azonban az évek múlásával és az uv hatására ez is kezd elszíneződni, sárgulni. Ha már kezdetben sem sikerül jó színt keverni, már a „javított állapot” is tud borzasztóan festeni. A képeken is látható ez az állapot. Nem gondolom, hogy szegény hölgyek, akiken ezt végrehajtották, jobban jártak 🙁
A másik rettentő nagy hátránya, hogy a camouflage színek, nem távolíthatók el a bőrből még lézerrel sem! Ha ezt egyszer valaki oda tetoválta, ez ott is marad. Néhány tetováló használja ezt a technikát ugyan nem kilógó részek elfedésére, de tetoválás elhalványítására. Ebben az esetben előfordulhat, hogy valaki rá tud dolgozni egy erős tetoválásra is, de számolni kell azzal, ha előtte lecamouflage-olja a szemöldököt, az már nem távolítható el onnan soha! Erről vagy tájékoztatja a szakember a vendéget, vagy csak elvállalja a szemöldöktetoválás javítását mondván, hogy meg tudja csinálni, a részletek pedig rejtve maradnak a vendég elöl. A bőrszínekkel való tetoválás az esztétikai sminktetoválások során kiválóan alkalmazhatóak (vitilligó, heg, pigmentfoltok), amennyiben szakképzett és profi szakember kezében van.

Amit még fontos lehet tudni, hogy testtetováló pigmenttel készített szemöldöktetoválást nem lehet kozmetikai tetováló pigmenttel fedni!
A sima tetoválás más rétegbe kerül, mélyebbre, a pigment szemcsemérete is teljesen más, az soha nem kopik el a bőrből. Ezért sem mérvadó egy sminktetoválás során az mérceként, hogy valakinek a testtetoválásai hogyan gyógyultak. Színéből ugyan lehet következtetni, hogy a szemöldök terén milyen kopás várható, mert ha valakinek a fekete testtetoválása kékül vagy zöldül, sajnos a bőre adottságai miatt a kozmetikai tetoválásainál is várható minimális elszíneződés.

Az alábbi kopások azok, melyekre én személy szerint szépen rá tudok dolgozni, és melyek biztonságosan kivitelezhetőek:

(képek forrása: google)

Azonban vannak olyan esetek is, ahol a halvány kopás sem elegendő.
Ilyenek a nagyon rontott formák, melyek esetén teljesen el kell távolítani az előző tetoválást, nem elég csak lehalványítani, mert nem foglalható bele a kopás az új, optimális formába.

javított szemöldök
(képek forrása: google)

 

Előző cikkHogy fogok kinézni a szemöldöktetoválás napján?
Következő cikkPúderes szemöldöktetoválás gyógyulása