Hogyan segítheted a munkám ajaktetoválás előtt?

1653
ajaktetoválás előtt

Tudtad, hogy az ajaktetoválás szép végeredménye nem csak rajtam múlik?

Nagyon nem mindegy, milyen a „festővásznam”, azaz nagyban befolyásolja a munkámat az ajkad állapota.
Hoztam pár tippet-tanácsot, mondhatjuk úgy is, hogy aranyszabályt, melyek betartásával hozzájárulhatsz ahhoz, hogy könnyebb legyen a pigmentálás és szebb legyen a gyógyult végeredmény. Azaz, ez bizony közös érdek.
Én megteszek mindent a munka közben, te megteszel mindent az ajaktetoválásod előtt?
EZEK A TEENDŐID AJAKTETOVÁLÁS ELŐTT:
 • Radírozd le ajakradírral a szádat a sminktetoválás előtti napon, hogy az elhalt hámsejtektől megszabadulj és selymesebb legyen a szájacska!
  Drogériában beszerezhetőek jó kis ajakradírok.
 • Ha rágcsálod a szádat, HAGYD ABBA IŐBEN!
  Szétcsócsált, sebes és egyenetlen szájon nem lehet szép munkát végezni!
 • Hidratáld az ajkaid, hogy ne legyen száraz!
  Jó minőségű ajakápolóval próbálkozz, ne labellóval, ugyanis az konkrétan szárít, hogy minél többet kenjed. Konkrét márkát nem tudok ajánlani, mindenkinek más válik be. (Carmex, neutrogéna, bioderma nekem bevált :)) Száraz szájon akad a tű, vérzékenyebb, fájdalmasabb és nehezebb a pigment megtapadás.
 • Igyál elég vizet már jóval a tetoválás előtt!
  Ezzel belülről is támogatod a szervezeted és hidratáltabb lesz az ajkad.
 • Használj a tetoválás előtti napon ajakmaszkot!
  Ha betartottál mindent, de még mindig száraz, vagy mégpuhábbá szeretnéd tenni a szádat, megpróbálhatsz egy szintén drogériában vásárolható ajakmaszkban pácolódni.
 • Ha problémásabb a bőröd és ez érinti az ajakszéleket is, időben menj el kozmetikushoz! Ha a száj szélén mitesszerek vannak, akkor göcsörtös lesz a terület, ezáltal a szájszélek is tetoválás során. NE a tetoválas előtti napon „trancsírozgasd” ki őket a száj széléről, időben kezeltesd kozmetikus segítségével.
 • Ne igyál kávét, energia italt, kólát vagy bármilyen koffein tartalmú üdítőt a tetoválás napján, illetve ne vegyél be fájdalomcsillapítót a tetoválást megelőző 24 órában, mert vérzékenyebbé válhat a terület, ami kimossa a pigmentet és nem tud beépülni.
 • +1: Ha van kedvenc rúzsod, szájfényed, melynek a színét szeretnéd magadon látni, hozd magaddal, hogy könnyebb legyen a színválasztás. Ha nincs, képeket is nyugodtan ments le, melyeken tetszik a száj színe.
Remélem hogy megfogadjátok ezeket a kis tanácsokat, hogy a lehető legtökéletesebb tetoválásokat tudjuk készíteni.
Előző cikkHogyan befolyásolják a bőrtípusok a sminktetoválást?