Jeffree Star vs. Revolution teszt

529
sminkoktatás paletta teszt

Amikor megkaptam a Revolution Forewer Flawless Ice palettáját, rögtön összehasonlítottam a színeket a Jeffree Star Blue Blood palettájának színeivel. Kijelenthetem, hogy 85-90%-ban megegyeznek. Vannak minimális színhőmérséklet béli különbségek, de sok színről egyértelműen megmondható, melyik színre hasonlít. Van 1-2 szín, ahol már erősebben kell akarni, hogy hasonlóságot fedezz fel, és van 2 árva árnyalat, ami teljesen más. Nézzük hát, én hogy látom a színek közötti hasonlóságot:

Revolution – Jeffree:

(amik nagyon hasonlóak: )
Break – Cremated – közép sötét szürkés kék matt
Drench – Mintea (használtam) – menta zöld matt
Icicle – Entitled (használtam) – türkiz fényes
Arctic – Ocean Ice (használtam) – sötétkék fényes – csillámos
Frostbite – Wealthy – bézses bőrszín
Melt – Flourishing (használtam) – matt sötétebb türkiz
Cool – Culinan (használtam) – fényes fehér
Ocean – Decased – fényes közép/sötétkék
Titanic – Ice Try – Grafit szürke fényes
Icy – Cristal Flesh (használtam) – bézses/rózsaszínes fényes
Crystal – I’m Cold – matt világos türkiz
Iceberg – Blue Monday (használtam) – neonos rikítóbb kék/lilás
Climate – Celebrity skin – sötétebb matt bőrszín
(picit más árnyalat, de talán még összehasonlítható)
H2O – Undertaker – matt liláskék közép/sötét árnyalat
Immerse – Priceless – sárgás bőrszín (revoluion fényes, jeffree matt)
Freeze – Blue Blood – világos / közép kék matt (revolution türkizebb, élénkebb, jeffree hidegebb világosabb kék)
(árván maradt színek, amik nem hasonlítanak:)
revolution:
Glass – egy arany barnás
Glacier – egy ezüstös szürkés
Jeffree:
Untouchable : rózsaszín
Power: matt sötétszürke

sminktanfolyam paletta tesztHogy a teszt teljesen hiteles legyen és jól összehasonlítható, a bal oldalon (képet nézve bal oldal) a Jeffree Star Blue Blood palettáját használtam, a jobb oldalon pedig a Revolution Forewer Flowless palettáját. Próbáltam egy olyan hordható sminket készíteni, amiben nagyobb satírok vannak, ahol jól kijön az különbség, az eldolgozhatóság és az anyagok tapadása. Olyan színeket választottam, amik egymáshoz eléggé közel álltak, hogy lássuk, mit tud a két paletta. A ceruza alapot alul és felül az arctic – ocean ice sötétkék párossal fixáltam, a smink széleit pedig a melt – flourishing matt türkizekkel puhítottam el. Az icy – cristal flesh rózsaszínes fényes árnyalatok a mozgó szemhéjon a belső szemzugba és a szemöldökcsontra kerültek, szemhéjra középre az átmeneteket pedig az icicle – entitled türkiz és a drench – mintea menta színek adták. Alul belül a belső szemzugba pedig a iceberg – blue monday kapott helyet.  A smink pici fehér (képen szinte láthatatlan) farkincáját pedig a cool – culinan fényes fehér porral csináltam.

Tapasztalatok:

Szerintem a képeken is látni, hogy a két szem között, szinte semmi különbség nincs a színeket tekintve. Minimális eltérés volt tapasztalható élőben, de ez a színek közti minimális eltérés miatt, és nem a tapadás vagy minőség végett. Munka közben nem tapasztaltam hátrányt a Jeffree palettához képest, mikor a Revolution palettával dolgoztam. Ugyanúgy feltapadtak a színek, nem volt foltosabb, el tudtam satírozni, nem lukadt ki. A Revolution előnyére szolgált, hogy kevésbé pergett, mint a Blue Blood.

Összegzés:

sminkoktatás paletta tesztÉrdekes érzések kavarognak bennem a teszt után. Múltkor is őszinte voltam, most is az leszek 🙂 Ugye a Blue Blood tesztemben leírtam, hogy nem volt rossz a paletta, de nem estem szerelembe. Ne adott többet, mint más márkák akár olcsóbb,akár drágább,  de több színt tartalmazó palettája. Igaz, hogy kevesebbet sem. De azt mondtam, az ár érték-arány miatt, nem venném meg. Az érdekes, és sokak számára talán megdöbbentő lehet, hogy a Revolution paletta, viszont nem adott kevesebbet munka közben, mint a Jeffree 🙂 Igaz többet sem, (hacsak nem számítjuk bele, hogy kevésbé pergett), de ha az árát nézzük, jelentős előnye, hogy negyed annyiba kerül. És ez megdöbbentő, hisz minőségben én nem tapasztaltam kevesebbnek. Innentől már csak az a kérdés, és nagyon fontos kérdés, hogy tartósságban van e különbség. Hisz ha valaki a szakmában dolgozik is, ( nem csak fotózza a sminkeket, meg videózza influenszerként) , semmi nem fontosabb annál, ki tart e az alkalmi smink egész éjszaka. De ezt is meg tudtuk, hisz a modellem ebben a sminkben ment el 🙂 Ezt írta másnap reggel: ”  Feltűnően nagy különbség nem volt, a Jeffrees oldalon középen a világos színek kicsit halványodtak, meg belül a világos be is ült a ráncokba, ami a masik oldalt nem „ Ez viszont lesokkolt.
És itt jön a kettősség. Megvenném e a Revolution palettát? Nem tudom. És azt is leírom, miért. Volt régen egy Revolution palettám, eladtam, nem vált be. Idén, mivel akciós volt egy (kb. 2.500ft), amiben baromira tetszettek a színek, vettem egyet. Úgy voltam vele, ha csak 1 színt tudok használni belőle, már megérte. De nem sokszor veszem elő. Nem adtam neki túl sok esélyt 🙂 És itt igazolódik be az, hogy a marketing, a social media milyen hatással van ránk, és egy- egy termékre. Profi sminkesként az ember nem mer elővenni egy Revolution palettát, mert túl olcsó, nem akar hiteltelen lenni, hogy „olcsó” „nem menő” „nem profi” termékkel dolgozik. (ugyan nekem van pár drogériás termék is, amit nagyon szeretek, szájceruzák, szájfények, pirosító, amiket használok is, én szeretek kísérletezni olcsóbb termékekkel, de szemhéjporokkal, alapozókkal, és pár termékkel nem szoktam) Ez a teszt nagyon érdekes volt számomra. Nekem eddig soha sem volt Jeffree termékem, egy sem. Valahogy soha nem érdekelt ez a márka. De most sem győzött meg, és számomra beigazolódott az, hogy név nem minden. És megerősített abban, hogy az olcsó termék is lehet jó. Itt is hangsúlyoznám, ezek csak az én véleményeim, tapasztalataim. Lehet, ha más kezébe kerülnek a paletták, más eredmény születik. Kinek mi az igénye. Ki milyen technikával dolgozik. Kinek mi a fontos. Hogy élénk legyen? Jól tapadjon? Tartós legyen? Ne peregjen? Jól satírozható legyen? Nekem ez mind egyben 🙂 Az biztos, a teszt után több esélyt fogok adni a most már 2 db Revolution palettámnak 😉

Kiegészítésként az általánosságban elmondható minden terméknél, hogy a fényes árnyalatok mindig jobban tapadnak. Egy fényes világos árnyalat kb. bármilyen márka, lehet vele dolgozni. De ez igaz a barna, szürke, arany árnyalatokra is. Ami megnehezíti a dolgot, az a matt színek, a matt pasztellek, a nagyon pigmentáltnak tűnő élénk mattok.

És ezekből a színekből, ezekben a kék palettákban akadtak bőven. Emiatt jön/jöhetnek ki az ilyen palettáknál az esetleges apróbb vagy nagyobb hiányosságok, mint ugyanezen márkák mondjuk föld színekből összeállított palettáinál

Utószó:

Egyik paletta sem rossz, de a pozitív meglepetést a Revolution okozta a tapadásával, és hogy mit tud ennyi pénzért.

Előző cikkMire figyelj oda a szemöldöktetoválás napján és előtte?
Következő cikk3 kiegészítő termék, amik segítik a sminkes munkám