Jefrree Star Blue Blood paletta teszt

586
sminkpaletta teszt

Jefrree Star Blue Blood paletta teszt

Nemrégiben felkeresett egy instagram oldal, a @rainbow_makeup_skincare_hu , hogy lenne e kedvem sminkpalettát tesztelni. A palettáért cserébe egy alkalmi sminket és egy extrémebb sminket kellene készítenem step by step anyag keretében, és a tapasztalataimat összegyűjteni az adott termékkel kapcsolatban. Nagyon szimpatikus volt, hogy én választhattam bizonyos márkák palettái közül, így elvállaltam a felkérést. A választásom egy sokak által kedvelt és rajongott márkára esett, az agyon istenített Jeffree Star-ra. Hát megmondom őszintén én nem márka miatt szemeltem ki a palettát, hanem a színek miatt 🙂 Illetve azért kíváncsi voltam, mit is tud, ez az agyon ajnározott márka.

No hát lássuk a tapasztalataimat 

alkalmi smink sminkoktatásA Jefree star blue blood paletta tesztelése során az alkalmi sminkhez direkt minél több színt próbáltam felhasználni. Egy kék ceruza alapra építettem fel a sminket. Az alsó szemhéjon színátmenetes vonalat satíroztam, mely elindult a Cremated színből, majd átfutott a Blue monday és Menta árnyalatokba.
Felül, lágy mélységet satíroztam a szemöldök alatt az orrnyeregnél a Celebrity skin porral, fixaltam a ceruza alapot a mozgó szemhéjon szintén a Cremated sötétkékkel, mellé ment a Mintea, a Crystal flesh és legbelülre a szemhéjra meg a szemöldökcsonton a Cullinan nevet kapó fehér került, illetve a kék satírom tetejét az Untouchable rózsaszínnel puhítottam el. Mikor megláttam a palettát először ami rögtön feltűnt, hogy élőben a színeknek köze sincs a neten fellelhető fotón látható színekhez 🙂 Én is fotózgattam a palettát, de lehetetlen olyan képet készíteni, ami visszaadja a valóságot. Élőben a Blue monday árnyalat pl. egyértelműen lilásnak mondható, pedig vibráló kéknek vártam. Használat közben viszont kék maradt, de lehet erre rásegített az alatta lévő ceruza is.

Alapvetően nagyon tetszett a paletta, jó tudtam vele dolgozni. Picit felporzik, amikor belenyúlsz az ecsettel, de a munkát nem befolyásolta. Ha jó a technika amit használsz, (nincs túl sok anyag az ecseten, vagy lekocogtatod előtte, és építgeted a sminket, nem pedig utólag akarod összesatírozgatni), akkor szuperül használható. Én azt tapasztalom, hogy minden palettában van olyan szín, ami máshogy tapad, vagy nem az igazi. Ilyen Jeffree blue bood-jában nekem az egyik a Mintea volt, de erre számítottam is. Matt szín, (amivel mindig nehezebb dolgozni) és még halványabb pasztel is, tehát kevesebb pigmentet tartalmaz. Megfelelő bázison használva is nehezebben tapadt fel, és átütött alóla a bőr. Itt csaltam, pici selyemfényt rátettem. A másik ilyen szín, az a crystal flesh volt. Fényes barnás-rózsaszín világos/közép árnyalatnak tűnik a palettában, felkenve viszont ahogy a kész végeredményen is látjátok, szinte egybeolvad a fehérrel, amit belül használtam.

Step by step (kattints a képre, és lapozd végig)

Összegzés

Alkalmi smink
Kattints a képre, hogy nagyban is lásd.

Alapvetően ha összegeznem kéne a terméket, egy számomra nagyon jól összerakott kék paletta, ami ugyan kötöttebben használható, de ha valaki szeret színekkel dolgozni, szerintem bármit tud alkotni belőle. Jó technika mellett jól satírozható, nem foltos, pigmentált. Nekem hozta azt, amit valaki egy Jeffree Star palettától elvárhat.
Készülök nektek még egy nagyobb, extrémebb sminkhez felhasznált teszttel is, ahol igyekszem majd a most nem használt árnyalatokat is bevetni, és  meglátjuk, ha nagy felületen kell vele satírozni, hogy teljesít ez a kis ékszerdoboz 🙂

És ezúton is köszönöm a rainbow makeup skin care-nek a felkérést, hogy tesztelhettem ezt a terméket, nagyon élveztem.

 

Hogy vennék e ezután Jeffree palettát?
Azt hiszem nem 🙂 De nem azért, mert nem tetszett, hanem mert többet sem adott az általam használt több színnel rendelkező, ám jobb áron kapható palettáknál.

Előző cikkMit jelent nekem a szemöldöktetoválás?
Következő cikkJeffree Star blue blood paletta teszt 2. rész