Miket vegyél figyelembe az időpont foglalás előtt?

Erről szeretnék most nektek egy rövid bejegyzést írni.

1. A nyári időszak egyáltalán nem kizáró ok a sminktetoválások elkészítésére, azonban egy kicsit nagyobb odafigyelést igényel ilyenkor a tetoválás. Ha neked nyáron jut eszedbe szépülni, semmi akadálya, de a következőket érdemes mérlegelned:

Tervezel e nyaralást?
– Ha igen, mindenképpen 5-6 héttel előtte érdemes megcsinálni a tetoválást, de még jobb, ha utána készül.
Hogy miért?
Mert a szemöldöktetoválás legnagyobb ellensége az Uv sugárzás. A friss tetoválások nagyon hamar el tudnak színeződni, ha nem vigyázunk rá. És ki akar, pont a nyaralásán a nap elöl bujkálni?
Mert legalább 7-10 napig a friss tetoválást nem érheti víz. Ki ne akarna fürdeni a tengerben.
– Sokan tetováltatnak ettől függetlenül nyáron. Picit több odafigyeléssel a nyaralásokat figyelembe véve, nem lehet baj. Egy kis szalmakalap, baseball sapi, és egy magas faktorszámú fényvédővel a tarsolyunkban, nyugodtan bevállalhatjuk a napos évszakban is a szemöldöktetoválást, ha tudunk rá vigyázni.

2. Wellness pihenés

– A nyaralás során említett 7-10 napos vízmentes időszak miatt, itt is a wellnes pihenést megelőzően legalább 5-6 héttel ajánlott, vagy utána.
–  Valamint tetoválást követően 2-3 hétig tilos szaunázni, közös fürdőket, uszodát használni, nem csak a vízzel való érintkezés miatt, hanem a felül fertőződés miatt.

3. Piros betűs napok

– Amennyiben lehetséges, ne a menstruáció idejére essen az időpontod. Érzékenyebb lehetsz, vérzékenyebb, valamint a hormonok miatt más lehet a pigment beépülése. Van, amikor a számítások ellenére megviccel minket a természet, és kivédhetetlen, de ha van rá mód, és ki tudjuk számolni, jobb ha nem esik egybe.

4. Szépészeti beavatkozások, ráncfelvarrás, első botox stb.

– Amennyiben most tetováltatunk először szemöldököt, ha ráncfelvarrást, ráncfeltöltést tervezünk a szem, szemöldök környékén, mindenképpen a műtét/ töltés után érdemes csak a tetoválást megcsináltatni. Orvossal konzultálva, mennyi időnek kell minimum eltelnie a beavatkozások között.

5. Antibiotikum szedése:

A tetoválást megelőzően legalább 1 héttel már nem szabad antibiotikumot szedni. Így ha beteg voltál, az utolsó gyógyszer szedése után legkorábban 1 héttel tetoválhatunk. Érdemes emiatt a bölcsesség fog műtét sem akkor tájra szervezni 🙂

6. Véradás

Vért adni a tetoválást követő 6 hónap elteltével lehet. Ha számolunk a korrekcióval is, akkor az összesen az első beavatkozástól számítva minimum 7,5 hónap. Így ha szoktál rendszeresen vért adni, ezt vedd figyelembe kérlek.

5.  Mikor nem tetoválhatok egyáltalán?

Vannak olyan esetek, amikor sajnos már az időpont foglalás meg sem valósulhat. Különböző betegségek, állapotok, stb.
Mik ezek?
– terhesség és szoptatás ideje alatt tilos tetováltatni. Szoptatás abbahagyása után minimum 3 hónapnak el kell telnie.
– Krónikus betegségek esetén csak orvosi engedéllyel: (cukor betegség, vese betegség, májbetegség)
– daganatos megbetegedések
– kemoterápiás és sugárkezelést követően legalább 1 évnek el kell telnie
– bármilyen vírusos vagy bakteriális fertőzés esetén (herpesz, influenza, hepatitis, TBC stb)
– véralvadás gátlók szedése mellett
– gyulladt, aknés bőrterület, ekcéma a tetoválandó területen
– pszoriázis (pikkelysömör)
– megfázás és lázasállapot

 

Előző cikkHárom csodaszer a pattanások ellen
Következő cikkUFO vagyok?