Tini korom óta problémás volt a bőröm. 2-3 hetente jártam kozmetikushoz, a föld összes szárító, gyulladáscsökkentő, pattanás elleni készítményét, vitaminját, étrendjét kipróbáltam. Kezdve a teafaolajon át, a varázsmogyórókivonaton, aloe verán keresztül az alkoholos, szárító cuccokon keresztül tényleg mindent. Azaz MINDENT! Mindenféle kozmetikai kezelésen túl vagyok, különböző maszkok, otthoni pakolások, krémek, microdermabrázio, glicol savas hámlasztás, green peel hámlasztás, tű nélküli mezoterápia stb. De semmi nem hozott igazán látványos javulást. Az elmúlt 3 évben, így 34 éves koromra viszont  mondhatom, hogy végre megtaláltam azt a 3 csodaszert, ami tökéletesen bevált. És amióta akár alapozó nélkül is ki merek menni az utcára.

Előre leszögezném, ha valaki a bio dolgokban hisz, akkor sajnos ez poszt nem neki szól

Kezdjük hát az első számú kedvencemmel:

Ebrimycin gél: Ára elég borsos, kb. 4.500 ft. 10g-os, de nagyon kevés kell és csak helyileg, így sokáig elég.

Ez egy csodakrém, amit sajnos 1-2 évig nem lehetett kapni. Majdnem el is sírtam magam, mikor elfogyott az utolsó kis tubusom. Annyira akartam ezt a krémet, hogy írtam a gyártónak, hogy mikor várható újra, de azt a választ kaptam, hogy sajnos alapanyag hiány miatt nem tudják gyártani. De pár hónapja újra írtam a cégnek, és nagy örömömre azt a választ kaptam, hogy gyártás alatt van. Így jelenleg, újra beszerezhető!
Ha valaki küzd problémás bőrrel, és már mindent kipróbált, de semmi nem használt,akkor ezt a gélt nagyon tudom ajánlani. Semmi nem hozott olyan gyors eredményt, mint ez a gélecske!
Megelőzésre sajnos nem jó. Az egész arcomat soha nem kenném be vele. De helyileg, adott bőrproblémára kenve nagyon gyorsan segít orvosolni a problémát. A mély, nehezen gyógyuló, esetleg jól megpiszkált, megnyomkodott pattanással csodát tesz. Az 1-2 hetes gyógyulási időt leredukálja 2-3 napra. Hamar leviszi a gyulladást, és leszárítja.
Antibiotikumot tartalmaz, tehát csinnyán kell vele bánni. Emiatt az is előfordulhat, hogy nem mindenkinek lesz hatásos. De érdemes kipróbálni, ha valaki már tanácstalan, és úgy érzi mindent megpróbált már.
Természetesen ez a krém és a helyi kezelés nem oldja meg a probléma gyökerét! De segít a tünetek kezelésében. Vény nélkül kapható. 

Második számú kedvenc termékem:

Anti pickel patches: Ára: kb. 900ft, 36 db tapasz van benne.

Ez egy Dm-ben kapható Dm saját márkás tapasz. Akkor érdemes használni, ha nagyobb gyulladt, pattanás jelenik meg az arcon. Akik szeretnek trancsizgatni ,majd utána jól megbánni tettüket, 🙂 nekik nagy segítség lehet. Kemény kinyomhatatlan puklikon nem segít, apró patikon sem, de a gyulladt, sebes bőrproblémákat jól helyre tudja hozni 1-2 éjszaka alatt. Este felteszed, reggelre kiszívja belőle a tartalmat. 2 éjszaka általában elég szokott lenni, utána mar szépen el lehet kezdeni begyógyítani a heget, nem lesz gyulladásban napokig. Szalicil savat tartalmaz, így az arra érzékenyeknek semmiképpen nem ajánlom. Megtisztított zsírtalanított bőrre fog jól megtapadni, frissen megnyomkodott nedvedző bőrre nem fogod tudni feltenni, így el a kezekkel, és bízd a tapaszra a munkát 🙂
7-8 órát fent kell hagyni, így érdemes éjszaka feltenni, reggel leszedni. Ugyan átlátszó, így nem feltűnő, de ha elkezdi tenni a dolgát, egy idő után alá nedvesedik, és akkor már nem szép látvány, így randira nem ezzel fedném le a bibim.

Harmadik számú kedvencem:

Akneroxid : Ára kb. 2200ft, 50 g-os krém, soha nem fogy el. 

Ez az a krém, amit nem a kialakult problémára használok, hanem megelőzésre. 3 nap alatt olyan csodát tett a bőrömmel, hogy nem hittem a szememnek. Viszont nagyon fontos szabályok vannak, amiket be kell tartani, ha valaki használja. Először is, mielőtt elkezded használni, érdemes kis területen kipróbálni, hogy reagál rá a bőröd. Sokan számoltak be arról, mikor olvastam a krémmel kapcsolatban, hogy nagyon kipirosodott tőle a bőrük, és nagyon szárította. Így érzékeny bőrűek mindenképp óvatosan próbálják ki először. Én bátor voltam, mert a hámlasztások után sem hámlott a bőröm úgy, ahogy az elvárható lett volna 😀 Így én tudtam, hogy az én bőröm sem kiszáradni, sem kipirosodni nem fog tőle. A krém megöli a bőr felületén lévő baktériumokat, emiatt nem alakul ki annyi pattanás.

A betegtájékoztatóból bemásolok pár nagyon fontos információt a krémmel kapcsolatba:

– ” Hatóanyaga a benzoil-peroxid, mely elöli az aknét előidéző baktériumokat és csökkenti a faggyútermelést, így csökkenti a bőr zsírosságát. Emellett a bőrre gyakorolt enyhe hámlasztó hatása segít meggátolni a pórusok elzáródását és a hegesedést.”

Én este használok nagyon kis mennyiséget az egész arcomra. Reggel pedig hidratáló krémmel kompenzálom a szárító hatást.

– ” Fakító hatást gyakorol a hajra. Ne alkalmazza a szemöldökére, szakállára vagy hajvonalára. A gyógyszer a ruhaszöveteket is elszínezheti!”

Valóban a törölközőt amibe utána megtörlöm a kezem kiszívja, sokan számolta be arról is, hogy a párnahuzatuk is kopott, én ezt nem tapasztaltam. 

– „A bőrt érzékenyebbé teszi a napfény vagy az ultraibolya (UV) fény iránt. Az erős napfényt vagy a mesterséges UV fényt kerülni kell.”

Én 50-es fényvédővel kenem emellett az arcom mindig, ha napozok, vagy ha csak erős napra megyek akár csak sétálni, túrázni. 

FIGYELEM! Ez egy személyes tapasztalat, nem biztos, hogy mindenkinek beválik! Csak saját felelősségedre próbáld ki!

Előző cikkHogyan zajlik nálam a púderes szemöldöktetoválás?
Következő cikkMikorra időzítsd a szemöldöktetoválást?