Mennyire tartós a púderes szemöldöktetoválás?

14361
púderes szemöldöktetoválás tartósság

Rengeteg dolog befolyásolja a púderes és más technikával készült szemöldöktetoválások élettartamát. Mivel én csak a púderes tetoválásokat készítek, ebben a cikkben ezek tartósságáról olvashatsz.

Lássuk mik azok a tényezők, melyek hatással vannak a tetoválás élettartamára

Vendég általi adottságok, életmódbeli szokások:

 • Bőrtípus: a bőrtípus nagyon sokat számít, ha a tartósság kérdést járjuk körbe. Bizonyos bőrök jobban tartják a pigmentet, néhány bőrtípusból pedig sajnos gyorsabban kopik.
  A zsíros bőrök nem a legkedvezőbbek számunkra, a pigment megtapadás is nehézkesebb, és az állandó túlzott faggyútermelés hamarabb koptatja a tetoválást.
  Az idősebb bőrök jobban tartják a tetoválást, az immunrendszer lassabban működik, nem kezdi el lebontani az idegen anyagot olyan hamar a szervezetet, tartósabb tud lenni emiatt egy érett bőrben a tetoválás.
 • Immunrendszer állapota: általánosságban elmondható, hogy a nagyon fiatal vendégek immunrendszere gyorsabban működik, emiatt hamarabb bontja a pigmenteket, míg az idősebb vendégek imént említett lassabban működő szervezete már nem reagál olyan gyorsan.
  Mindezek mellett befolyásoló tényező az egészségügyi állapot, betegségek, hormonális változások stb.
 • Életmódbeli szokások: sok egyéb otthoni szokás, arcápolási rutin, életmódot befolyásoló tényezők is hatással lehetnek a tetoválás tartósságár. Pl: sportolási szokások, hámlasztó készítmények alkalmazása az arcon (szemöldököt nem annyira kikerülve), bőrradír használata, és talán az egyik legnagyobb ellenség amit nem győzök hangsúlyozni, a szolárium és túlzott napozás.

A sminktetováló által befolyásoló tényezők:

 • A sminktetováló technikája: ahány szakember, annyiféle tudás, gyakorlat, ízlés, stílus fellelhető. Ez mind-mind ráhatással lesz magára a szemöldöktetoválásra és a tartósságára is.
  Vannak „könnyebb kezű” szakemberek, akik lágyabb tetoválásokat készítenek, melyek felszínesebben kerülnek a bőrbe. És vannak kollégák akiknek „nehezebb kezük van”, és ha szeretnének sem igazán tudnak lágyabb tetoválást készíteni, mert a gép, máshogy áll kezükre. Emiatt is találkozhatsz ennyiféle stílusú szemöldöktetoválással.
  Az erősebben elkészített tetoválások értelem szerűen hosszabb ideig maradnak a bőrben.
 • A tetoválás mélysége: a tűhosszt mi állítjuk, nem szabvány méret. Meg van szabva a max. mélység, ahova mi dolgozunk, (kb. 0,7 mm, tehát nagyon-nagyon a bőrfelszín, és ahogy olvashatod, annyira pici ez az egység, hogy a minimális tűhossz eltérés is befolyásolja majd a tetoválás mélységét.) Aki picit mélyebben dolgozik, vagy jobban rányomja a kéziegységet a bőrre tetoválás során, esetleg nagyobb tűhosszal tetovál, szintén erősebb szemöldököt fog készíteni, mely tartósabb lesz.
 • A tetováló pigment: rengeteg termékcsalád van a piacon. Hatalmas szerepe van a szemöldöktetoválás során, ki milyen terméket használ.
  MA MÁR NEM DOLGOZUNK TESTTETOVÁLÓ PIGMENTEKKEL! Azok soha nem kopnak ki a bőrből, más a szemcseméret, máshogy terül és ül a bőrben.
  A pmu (sminktetováló) pigmentek direkt úgy vannak kifejlesztve, hogy az idő múlásával, akár teljesen ki tudjanak kopni a bőrből. Vannak olyan termékcsaládok, melyek hamarabb kopnak, vannak, amelyek tartósabban a bőrben maradnak. Ez cégenként, fejlesztésekén változik, folyamatosan fejlesztenek a laborok, és kísérleteznek a legoptimálisabb pmu pigmentek létrehozásán. Minden tetováló próbálgatja, számára melyik termékcsalád válik be. Valami mellett letesszük a voksunkat, amiben hiszünk, amivel azonosulni tudunk, ami beválik.
 • Tetoválógép és tű: Rengeteg gép és hozzá tartozó tűmodul van a piacon, ezek is befolyásolhatják az elkészült munkát és a tartósságot. Attól függően ki milyen géppel és tűvel dolgozik, milyen mellé a szakmai felkészültsége és tudása fog a tetoválás is gyógyulni, majd idővel kopni.

Szóval akkor milyen tartós egy púderes szemöldöktetoválás?

Sajnos a fent említett rengeteg befolyásoló tényező miatt, nem tudok egyértelmű választ adni 🙂
Ha meg kell határozni, akkor azt tudom mondani, hogy „az 1 év és a soha nem kopik ki” között, bármi előfordulhat.
Tudom, ennél konkrétabb válaszra számítottál 🙂

És innentől kezdve a saját véleményem olvashatjátok a témában. 

Sok kollégától is és saját vendégeimtől is akik máshol tetováltattak előtte hallom azt vissza, hogy arra panaszkodnak, hogy nem volt jó az előző tetováló, mert 2 év alatt kikopott amit készített.
Szerintem az nem baj, ha 2 év alatt kikopik a tetoválás! SŐT! Az a tetoválás van jól elkészítve, ami 2 év alatt elhalványodik, és szépen rá lehet frissíteni, karban lehet tartani.

Miért mondom ezt?

szemöldöktetoválás
1,5 éves tetoválás frissítése látható (a forma picit zsugorodott, a szín elhalványodott)

Nem azért, mert így folyamatosan van munkák, hisz a vendégnek 2 évente kell jönni. Nem emiatt tartom ez jónak. Hanem mert én a természetességben hiszek a sminktetoválások terén is.
Vagy erős tetoválást készít valaki, sűrűn pigmentálva, ami később kopik ki a bőrből, akár 2 év múltán elszíneződve kopik még hosszú évekig, ha egyáltalán kikopik. Vagy lágy, poros hatású szemöldököt tetovál, mely felszínesebben van a bőrben, elszórtabban pigmentálva, mely fokozatosan elhalványodva, nem extrém módon elszíneződve fakul ki az évek alatt.
Én az utóbbit preferálom. Nálam a szemöldöktetoválások átlagosan 1,5-2 évente szorulnak frissítésre. Természetesen vannak vendégek akiknek előbb kell jönni, akár 1 éven belül, de vannak olyanok is, akiknek 2 év után is még tart a színe és formája is.
Szőke hajú, világos színnel tetovált hölgyek gyakrabban szorulnak frissítésre, mint a sötétebb szemöldökű vendégek. Azonban fontos azzal is tisztában lenni, hogy a fekete hajú, sötétbarna színnel tetovált hölgyek tetoválása picit szürkül az idő múlásával, náluk általában a tetoválás ugyan még tartósabb a sötét pigment miatt, azonban a színt érdemes frissíteni, (melegíteni) nem a forma kopik el.
A szemöldöktetoválás nem tűnik e nyomtalanul 1-2 év után, szépen halványodik, hidegül a szín (vannak termékcsaládok, melyek esetén melegedik), vékonyodik a forma, de van még pigment a bőrben. Ha valaki belevág, emiatt érdemes folyamatosan frissíteni a szemöldököt, hogy ne némi elkopott formával és pigment maradékkal a szemöldöke helyén kelljen létezni 🙂 Azonban ha valaki nem akar tovább tetováltatni, akkor 3-5 év alatt egy nem túl mélyre és nem túl erősen megtetovált szemöldök, teljesen ki tud kopni a bőrből.
És én ezt nagyon jó dolognak tartom, főleg látva azt, mennyi vendég keres fel minket elkeseredve régi, erős, elrontott formájú, elszíneződött tetoválás javításának reményében. Látva azt, hogy a lézeres kollégáknak mennyi dolguk van, látva gyönyörű hölgyek arcán borzasztó formájú és színű szemöldöktetoválásokat én azt érzem, az nem hátrány számunkra, számotokra, hogy a sminktetoválások kopnak, és nem tartósak, hanem egy hatalmas előny! Így van esély folyamatosan karbantartani, ha szeretném újratetováltatom, ha nem szeretném akkor hagyom kikopni. Ha számomra jó szakembert választok, akkor nem bánom meg később a döntésem, nem lesz az, hogy nem szeretek tükörbe nézni egy rontott szemöldöktetoválás miatt.
Én hiszek a modern fejlesztésű pmu pigmentekben, melyek megfelelő tudás birtokában használva nem színeződnek már el extrém mértékben, nem tartanak a bőrben örökké, és megfelelő szakmai tudás mellett alkalmazva őket, van lehetősége a vendégnek hosszútávon a változásra, változtatásra.

És itt még megemlíteném azt, hogy a fent olvasottak miatt, sajnos azt a vágyat, hogy természetes legyen, de hosszú évekig tartós egy szemöldök, nem lehet megvalósítani 🙂 

Nagyon fontosnak tartom azt, hogy minden kedves vendég olyan szakembert válasszon, akinek a munkáival, stílusával tud azonosulni. Én csak természetes hatású púderes szemöldöktetoválásokat készítek, melyeket 1-2 éven belül frissíteni kell. Én ebben hiszek. Ha valaki erős, karakteres tetoválást szeretne készíttetni, és a lényeg a tartósság, mindegy a hosszútávú következmény (megbánja, elszíneződik, nem kopik ki stb.), akkor nem én vagyok számára a megfelelő szakember 🙂

Kedves hölgyek, jól nézzetek körül, kinek a munkái tetszenek, kihez mentek el tetováltatni, mert a jobbik eset, ha valaki erőset akar de kikopik, azonban ha valaki a lágyabb tetoválásokat kedveli, és kap egy jó tartós túl erőset, már nehezebb helyrehozni.

Előző cikkSzemöldöktetoválás nyáron? Igen vagy nem?
Következő cikkMi alapján válasszak sminktetoválót?