Mi alapján válasszak sminktetoválót?

658
szemöldöktetoválás

A mai felgyorsult világban az internet és a social média nagy szerepet játszik az életünkben, ezáltal ha szeretnénk, ha nem, rengeteg információ áramlik elénk nap mint nap. Így van ez a szolgáltatásokkal is, legyen szó akár sminktetoválásról 🙂
Ha az embert foglalkoztatja a szemöldöktetoválás gondolata és egyszer rákeres vagy rákattint egy hirdetésre vagy fényképre, azt követően az algoritmusoknak köszönhetően ömleni fog számunkra a millióféle ajánlat. Nehéz ezután eligazodni, eldönteni, ha tetoválásra szánjuk magunkat, kihez is menjünk? Mi alapján döntsünk?
Hisz ez a döntés egy erős bizalmon alapul a vendég részéről a választott szakember felé.

Mégiscsak az arcodon fogod viselni valakinek a munkáját, ha nem is örökre (legalábbis jobb esetben) de 2-3 évig biztosan, így érdemes körültekintően megválasztani, kinek is szavazod meg azt a bizonyos bizalmat.

Tanácsok a választáshoz:

 • A legfontosabbnak azt tartom, hogy tájékozódj a kiszemelt szakemberről!
  – Nézd meg a referencia munkáit, bizonyosodj meg róla, hogy saját munkáit használja, nem internetről lementett fotókat.
  – Nézd meg a vendégek visszajelzéseit, a weboldalát, facebook és instagram oldalát, olvasgass a kommentek között, a blogbejegyzései között.
  – Fontos, hogy előzetesen részletes tájékoztatást adjon a szolgáltatásól, az esetleges kontraindikációkról, és az egész beavatkozásról.
 • Fontos, hogy a sminktetováló munkáinak a stílusa tetsszen és megfeleljen neked! 
  – Rengeteg stílusban dolgozunk. Van aki erősebb tetoválásokat készít, van aki lágyabbakat. Ha neked a merevebb forma, erősebb szín tetszik, hiába dolgozik szépen egy szakember, ha lágyan tetovál, nem leszel elégedett, kevésnek és kopottnak fogod érezni. Ha pedig a természetesebb tetszik, nem szabad olyan sminktetoválót választanod, akinek a munkái ugyan szépek, de erősebbek. Számunkra is fontos, hogy a vendég elégedett legyen.
 • Emberileg is fontos, hogy szimpatikus legyen a választott szakember!
  -Ha már a közösségi oldalon közölt posztjai, videói, bejegyzései alapján nem annyira szimpatizálsz valakivel, hiába tetszenek a munkái, érdemes tovább keresgélned.
 • Szánjon rád elég időt!
  – 1 óra alatt nem lehet tetoválást készíteni. Az elején az ismerkedéssel, tájékoztatással, beleegyező nyilatkozat kitöltésével, fotózással, beszélgetéssel elmegy legalább 20-30 perc. Azt követően, ha megfelelő szakemberhez mész jön a tervezés, mely nem csak úgy fel van „hányva”, hanem pontos méréseknek megfelelően fel van tervezve a forma és látod ,mire számíthatsz majd. Ez akár 35-60 perc is lehet Ezután jön majd csak maga a tetoválás elkészítése, ami még további 1-1,5 óra. Ez az egész procedúra lehet kicsit kevesebb, vagy több, de általánosságban elmondható, hogy 2-3 óra összesen.
 • Ismerős arcán látott szemöldöktetoválás az egyik legjobb referencia 🙂
  – A legkönnyebben talán úgy lehet dönteni, ha van olyan ismerősünk, barátnőnk, akinek készült tetoválása, mely nagyon tetszik. Ki lehet kérdezni a folyamatról, a szakemberről, és élőben nincs csalás, láthatod mire számíthatsz. Azonban látatlanban, csak ajánlás útján ne döntsünk, mert lehet ami másnak tetszik és bevált, az neked nem fog, mert nem egy a stílusotok és az elképzelésetek. Amivel valaki nagyon elégedett, nem biztos, hogy te is az lennél. Mindenképp személyesen is nézd meg a barátnő szemöldökét, ha tetoválót ajánl.
 • Ne dönts csak az ár vagy az éppen kínálkozó „fél áron” akció alapján!
  – A minőségi sminktetováló termékeknek, gépeknek, pigmenteknek ára van. Ha egy szakember képzi magát, naprakész és folyamatosan fejlődni vágyik, nem tudja a szolgáltatását áron alul kínálni.
  – A túl olcsó tetoválások mindig intő jelek lehetnek. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ami irreálisan drága, az nem lehet rossz, de mindenképp körültekintően tájékozódj, és ha kell, inkább még gyűjtögess kicsit arra a szolgáltatásra, ami igazán tetszik.
 • Érdemes olyan tetoválót választanod, akinek ez a fő profilja.
  – Ha valaki kozmetikusként csak havi 2-3 szemöldököt készít, előfordulhat, hogy nincs akkora gyakorlata és rutinja mint azoknak a sminktetoválóknak, akik csak ezzel foglalkoznak. Ismét az kell mondnom, hogy ez nem azt jelenti, hogy egy kozmetikusként is dolgozó szakember nem készíthet szép tetoválásokat, de érdemes ez esetben is megbizonyosodni arról, kinek a keze alá szeretnénk befeküdni.
Előző cikkMennyire tartós a púderes szemöldöktetoválás?
Következő cikkMennyire fáj a púderes szemöldöktetoválás?