Szemöldöktetoválás kérdések és válaszok

Hasznos infók, érdekességek, miértek, gyakran ismételt kérdések, válaszok a szemöldöktetoválással kapcsolatban:

 • Sokan azt szeretnék, hogy úgy nézzen ki a gyógyult tetoválásuk, mint frissen.

  Sajnos gyógyultan nem lehet olyan hatást elérni, mint a friss tetoválás. A bőr regenerálódik, lemattúl, ezáltal nem tud olyan fényes és intenzív lenne a pigment a bőrben, mint a friss tetoválás esetén.

 • A tetoválásokat színtől és erősségtől függően 1-2 évente frissíteni kell. Miért nem lehet tartósabb?

  A mai modern pigmentek már úgy vannak kifejlesztve, hogy ne maradjanak hosszú évekig a bőrben. Ennek több oka is van.
  1. Ez lehetővé teszi azt, hogy ha valaki változtatni szeretne a tetoválásán, mert már nem tetszik neki, más a divat, elrontották stb…, ezt megtehesse.
  2. Extrém színtorzulás így nem várható, tehát nem fogsz évek múlva kimondottan piros, kék zöld vagy lila szemöldökkel rohangálni
  3. A laborok már igyekeznek minél természetesebb anyagokból, a lehető legtisztább és legbőrbarátabb pigmenteket gyártani
  Egy soft powder lágy szemöldököt kb. évente kell frissíteni (szőke haj esetében lehet még korábban)
  Egy sminkeltebb púderes hatású szemöldöknél 1,5-2 év után várható
  Ha valaki nem szeretne többet tetováltatni, kb. 4-6 év alatt kopik ki teljesen a pigment a bőrből, amennyiben nem került túl mélyre, és nem lett “bevésve”

 • Akkor a testtetoválás miért nem kopik ki?

  A bőr mélyebb rétegébe juttatják a pigmentet, így nem tud kikopni. Testtetováló pigmentet használnak, és láthatod is, hogy x év után a fekete tetoválások kicsit kékülni hajlamosak

 • Miért színeződnek el, vagy színeződhetnek el a sminktetoválások és miért kopik elszíneződve?

  A pigmentek barna színe alapvetően a piros a sárga és a kék (fekete) keverékéből jönnek létre. A bőrben a színek nem ugyanúgy reagálnak a különböző hatásokra. Az Uv a tetoválások legnagyobb ellensége. A sárga szín bomlik le először, a fekete pigment részek viszont stabilan a bőrben maradnak. Máris eltűnt egy “összetevő” a barna színből, így a tetoválás színe is módosul.
  Ezen dolgoznak/kísérleteznek folyamatosan a laboratóriumokban: szemcseméretekkel, a színek tartósságával és stabilságával, ami a legoptimálisabb pigmentet tudja eredményezni, amit csak lehet.
  – Szerencsére a jó minőségű pigmentekkel már el lehet érni, hogy a tetoválás ne színeződjön el extrém mértékben, csak kopjon, halványodjon. Minimális középhőmérsékletbeli változás kíséretében.

 • “Van már tetoválásom, de túl erős, szeretném átüttetni, hogy természetesebb legyen.”

  Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Ha egy fekete tetoválásra rámegyek világosbarnával, az nem lesz világosbarna. Egy fekete filctollal rajzolt vonalra ha rámegyek sárgával, nem sok minden fog történni, max. picit zöldes feketét kapok. Sajnos ilyen esetekben meg van kötve a kezünk. Eltávolítás nélkül nem tudjuk lágyítani a meglévő színt és formát.

 • Miért nehéz más által készített tetoválást, vagy elszíneződött tetoválást javítani?

  Nem tudjuk milyen pigmentet tetovált be az előző kollegina. A tetoválás színét mindig a betetovált pigment színe és a bőr színe adja. Ha van egy nem megfelelő színű tetoválás, már nagyon mélyen a pigmentológián belül kell matekolni, hogy mit szabad rátenni, hogy az újra barna legyen. Nem csak a komplementer színpárokat kell figyelembe venni, hanem rengeteg egyéb dolgot, hogy a javítás során nehogy nagyobb legyen a baj, mint előtte. Ha pl. van egy szürke tetoválásom, arra célszerű olyan pigmenttel menni, amiben sok a piros(narancs) összetevő. De ha emellett esetleg sok benne a fekete is, vagy túl sok benne a piros, akkor a szürke szemöldök helyett, lehet hogy lilásat kapunk. És akkor a bőr színéről meg nem is esett szó.
  Ha még formát is kell módosítani, ahol a vastagítás történik, ott más színű lesz a tetoválás, mint ahol alatta van a régi elszíneződés.
  Értitek már, miért olyan nehéz más által készített régi tetoválást újítani?
  Sosem tudni pontosan, mire számíthatunk a gyógyulásnál.

 • Férjek tipikus kérdése: Le fogják borotválni a szemöldököd?

  A választ természetesen NEM! Ma már pontosan arra törekszünk, hogy minél természetesebb legyen a tetoválás. A szőr közé dolgozunk, hogy szépen összesimuljon a tetoválással.
  Miért él ez a férfiakban? Mert a mai modern természetes tetoválást már nem veszik észre. Így csak az tűnik fel neki, ami régi, ronda, merev és kék/zöld. Emiatt azt hiszik, még mindig az a normális, ha egy szemöldöktetoválás mű és rajzolt hatású.

 • Fáj a szemöldöktetoválás?

  Az első pár perc kellemetlen lehet, egyéni érzékenység függvénye. De a mai modern krémekkel sokkal kellemesebbé lehet tenni a beavatkozást, és szinte fájdalommentessé.

 • Minek a korrekció? Nem elég 1 alkalom?

  Minden bőr más. Sosem lehet tudni, elsőre mennyi pigmentet tud a bőr befogadni és megtartani. Csak sejteni lehet, de sokszor mégsem az történik, mint amire számítunk 🙂 Szükséges a korrekció, hogy a tetoválás tökéletes és tartósabb legyen. Egy alkalom sajnos nem elég a szép végleges eredményhez

Ha eszedbe jut még bármi kérdés, ami érdekel, nem kaptál rá választ, kérlek nyugodtan tegyétek fel.

Következő cikkSzemöldöktetoválás – Fontos az UV védelem