Szemöldöktetoválás – Fontos az UV védelem

675

Mindenkinek, aki szemöldöktetováláson gondolkodik, fontos tudnia, hogy a tetoválás legnagyobb ellensége az UV sugárzás.

Szerencsére megjött a szép idő, a napsütés. Aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy kertes házban lakik már biztosan szívesen ül ki a kertbe picit élvezni a nap sugarait.
DE! Nem szabad megfeledkezni arról, hogy tetovált szemöldök esetén legalább a szemöldököt minél magasabb faktorszámú fényvédővel kenni kell. 

Hogy miért?

Hogy ne színeződjön el, és hogy minél tovább tudd élvezni a szép egységes tetoválást.
Az Uv hatására a tetováló pigmentek sárga összetevője bomlik el a leghamarabb, a fekete rész viszont tartósan beleég a bőrbe. Ez máris azt eredményezi, hogy a barna összetevőiből (fekete (kék), sárga, piros) egy összetevő hiányzik, egy pedig stabilan marad. Így lehet hamar kékes, lilás szemöldököt kapni, ha a vendég nem tartja be ezt a legfontosabb szabályt.
Ugye ezt senki nem szeretné? 🙂
Kérlek, ha tetovált a szemöldököd, vagy tetoválásra szánod rá magad, használj a napsütéses időszakban, akár csak egy túra során is, vagy egy kis pihenésnél a kertben, és természetesen direkt napozásnál, fényvédőt a tetovált szemöldöködön. Bármilyen naptej magas faktorszámmal megteszi.

Ezzel teszel a legtöbbet azért, hogy sokáig szép maradhasson a tetoválásod, és hogy a frissítések alkalmával ne kelljen extrém elszíneződéseket korrigálni, hisz ott már meg lesz kötve a kezem (vagy a kollégáké:))

(kép forrása:google)

Előző cikkSzemöldöktetoválás kérdések és válaszok
Következő cikkSminktanfolyam választási tippek