Hogyan is gyógyul a szemöldöktetoválás?

Néhány vendég, akik nem szokták sminkelni a szemöldöküket, a frissen elkészült szemöldöktetoválás láttán, kicsit idegenkedve néznek a tükörbe. Tetszik nekik amit látnak, de még szokatlan, nagyon erős, karakteres. Cikáznak a gondolatok: „Jaj, mit fog szólni a férjem?” , „Ugye ez nem marad ilyen erős?”,  „Nem lett kicsit vastag?” ,  „Tetszik, de még fura”. És hasonlók.
A másik végleten pedig azok a vendégek mozognak, akik mikor belenéznek a tükörbe, teljesen odáig vannak, és azt kívánják, bárcsak így maradna.
Az ilyen reakciók nekem azonnal elárulják, hogy a korrekción mennyi dolgom is lesz 🙂 Akiknek túlzó, és erős a friss tetoválás, nekik csak az apróbb egyenetlenségeket kell lehelet finoman javítani, akik pedig azt kívánják, bárcsak úgy maradna, ahogy frissen kinéz, nekik pedig újra meg kell majd tetoválni az egészet, hogy a végleges gyógyulás után elégedettek legyen. Én az első alkalommal, mindig óvatos vagyok. A színt és az erősséget illetően is. Akik sminkeltebb hatást szeretnének, ott picit bátrabban dolgozom, de mindig figyelembe veszem, hogy hozzátenni tudok, erősebbet tudok csinálni a korrekción, vékonyítani és világosítani pedig nem lehet. A friss szemöldöktetoválások mindig merevebbek, karakteresebbek, erősek, és vastagabbak. Gyógyulás után 20-30%-al felvilágosodik, a forma vékonyodik, és megjelenik a lágy poros hatás. Emiatt nem kell megijedni, ha az új szemöldökünk minket néz a tükörben 🙂

Na de hogyan is néz ki a gyógyulás? Készítettem nektek egy kis montázst az egyik vendégem segítségével, illetve a kis vicces kép is szemlélteti, amit a poszt elején találtok. (kattintható, hogy nagyban lásd) No lássuk: 

  • 1. nap: A forma picit vastagabb, mint szeretnéd és merevebbnek hat, a szín sötét, bizonyos pigmentek esetén vöröses, meleg árnyalatúnak hat.
  • 2-4 nap: A szemöldököd még vastagabbnak és még sötétebbnek tűnik, hisz megkezdődik a varasodás.
  • 4-6. nap: Elkezd berepedezni, és nem egyenletesen leválni. A vart tilos tépkedni, és kapargatni! Foltos lehet tőle a tetoválás, és kitépődhet a pigment. Az is előfordulhat, hogy az egyik szemöldököd, hamarabb kezd lejönni, a másikon pedig még nem mozdult a var. Nem kell megijedni.
  • 6-8. nap: A pörkök fokozatosan leesnek, és azt fogod érezni, eltűnt a szemöldököd 🙂 Ez is teljesen normális. A pigment még nem tudott beépülni, még friss bőr van a felületen. Valamint a nagyon erős szemöldök helyett hirtelen sokkal világosabb lesz. Fokozatosan kezd majd sötétedni.
  • 9-28. nap : A bőr teljes regenerációja 28 nap. Ez idő alatt fog a végleges szín beérni. Tehát 4 hét alatt lesz teljesen gyógyultnak mondható a tetoválásod. Emiatt is van a korrekció legkorábban 1 hónap múlva, de legkésőbb 3 hónapon belül meg kell csinálni, hogy tartós és egyenletes legyen.

Ez nem szent írás. Van akinek előbb potyog le a var, van akinek később. Lehetnek eltérések a napok számát illetően, nagyban függ a bőrtípustól, és a tetoválás erősségétől is. Hogy adott vendégnél mennyi pigment marad a bőrben az első beavatkozás után, az is teljesen változó, de erről részletesen, egy külön bejegyzésben fogok nektek írni, mert az is egy elég átfogó téma.

Szóval kedves vendégek, jól tanulmányozzátok át ezt a bejegyzést, és ne essetek pánikba a szemöldöktetoválást követően. Egy hét ami kicsit kellemetlenebb, de utána kárpótol benneteket az új szemöldökötök.

Előző cikkA sminkes szakma
Következő cikkHogyan zajlik nálam a púderes szemöldöktetoválás?