Nos, kezdjük a legelejétől kezdve 🙂 Onnan, hogy megkaptam tőled az e-mailt, amiben érdeklődsz, és jelzed, hogy érdekel az általam kínált szolgáltatás, vagy akár már időpontot szeretnél foglalni. 

– Időpont foglalás előtt az összes kedves vendégemnek e-mailen kiküldök egy mindenre kiterjedő részletes tájékoztatást. Rengeteg infót megtalálni a weboldalamon is, árakat, tetoválással kapcsolatos hasznos tudnivalókat, mennyi időt vesz igénybe maga a tetoválás, stb., de jobb mindent kétszer, mint egyszer sem 🙂
– Tehát, megkapod a válasz e-mailt, benne a tetoválással kapcsolatos tudnivalókról szóló linket (mire kell számítanod, ha belevágsz a tetoválásba, milyen időközönként kell újra frissíteni, a kopások, elszíneződések és azok javítási lehetőségei, mit kell betartanod az időpont előtti napon/napokon stb. ) és a  legfontosabbat, a beleegyező nyilatkozatot is átolvasásra, mely a tetoválás napján kerül majd nálam aláírásra. Ez tartalmazza a kontraindikációkat (bizonyos betegségek, terhesség, szoptatás, fertőzések, stb.) is, amely esetekben sajnos nem tetoválhatok, így ez előre kiderül. 
– Ezután ha nincs más által készített meglévő tetoválásod, és mindent rendben találtál abban amit olvastál, sor kerülhet az időpont egyeztetésre. Ha már van tetoválásod, akkor szoktam kérni egy képet, hogy lássam, egyáltalán van e esély arra, hogy el tudjam vállalni. Viszont ez esetben, ha a kép alapján úgy ítélem meg, hogy tudunk esetleg rajta újra alkotni, akkor a tetoválást megelőzően konzultációra van szükség, hogy megnézzük, valóban tudunk e új szemöldököt tervezni és tetoválni rá. Új tetoválásnál nem igazán szoktam konzultációt tartani a vendégeimnek, csak ha valaki nagyon bizonytalan, és igényt tart rá.
– Ha szeretnéd az időpontot véglegesíteni, az időpont foglalásához 15.000.ft foglaló befizetése szükséges, melyet átutalással tudsz rendezni, vagy személyesen, ha úgy kényelmesebb. Ennek részleteiről szintén részletes tájékoztatást kapsz e-mailen, és ezzel egyidejűleg megkapod a szemöldöktetoválás utóápolására vonatkozó kis információkat, mely azt is tartalmazza, mire kell számítanod a beavatkozás után. Valamint kérni szoktam képet a vendégeimtől, amin jól látszik a szemöldök, hogy kicsit előre tudjak tervezni. Amint megérkezett a foglaló, az időpontod fix, ezután pedig nincs más dolgod, mint várni az időpontod 🙂 Ha élni szeretnél az allergia teszt lehetőségével, a tetoválást megelőző legalább 10 nappal el kell végezni. De a pigmentek amivel dolgozom, nem allergizálnak.
A beavatkozás napján első körben aláírod a beleegyező nyilatkozatot, majd ha megengeded, előtte fotót készítek a szemöldöködről. Ezután pedig kezdődhet a munka 🙂
Megbeszéljük mit szeretnél, mi az elképzelésed, és ennek megfelelően feltervezek neked egy formát, melyet pontos mérések előznek meg a szimmetria kialakítása miatt. Itt már látni fogod, körülbelül mire számíthatsz. A terv mindig picit merevebb és erősebb, mint a gyógyult tetoválás lesz, és a színe sem teljesen mérvadó.  Muszáj jól látni a formát a tetoválás megkezdésekor, nem tudom emiatt nagyon lágyan felrajzolni. A tervezés akár 1 órát is igénybe vehet.
Ezután ha tetszik amit terveztünk, elkezdjük a tetoválást. Mindig minden vendégemre új steril tűt bontok, kikeverjük a megfelelő pigmentet, és nekilátunk.  Az első pár perc kellemetlen csak, egyéni érzékenységtől függően, amíg fixálom a formát. Utána már nem fogsz érezni szinte semmit, az erre a célra kifejlesztett krémeknek köszönhetően. 🙂
– Maga a tetoválás 1-1,5 óra, attól függően milyen erősségűt készítünk, és hogy reagál a bőröd.
– Ha elkészültünk, készítek egy utána fotót, majd bekenem a szemöldököd egy lezáró folyadékkal, ami meggátolja, hogy a baktériumok bejussanak a sérült bőrbe. Kapsz tőlem egy krémet, amivel kenned kell otthon, ellátlak tanácsokkal az utóápolást illetően, és megkapod nyomtatott formában is (de ezt küldtem ki e-mailen is az elején :)) Felírom az adatlapodra milyen pigmentet és tűt használtam, és készen is vagyunk 🙂
– Már csak az maradt hátra, hogy egy korrekciós időpontot egyeztessünk kb. 6 hét múlva, de mindenképpen 3 hónapon belül. A szemöldököd azonnal utcaképes, nincs extra duzzanat vagy pirosság. Érzékeny bőrű vendégeknél fordulhat esetleg elő egy picit erősebb bőrpír.

Előző cikkA púderes szemöldöktetoválás gyógyulási folyamata
Következő cikkHárom csodaszer a pattanások ellen