Esettanulmány – Miért gyógyulhat alul a szemöldöktetoválás, azaz miért lehet halvány?

1214
szemöldöktetoválás _ esettanulmány
Egy olyan esetről írok most, mely ugyan nem túl gyakran, de elő-elő szokott fordulni a munkánk során a szemöldöktetoválás gyógyulását illetően. Egy nem szokványos szemöldök gyógyulásról hoztam cikket, hisz nem mindig jön könnyen a siker, nem mindig megy egyszerűen.
A képen vendégem gyógyult szemöldöktetoválása látható, mely csodásan kiemeli szemeit, természetes hatású, ideális gyógyulás. Azonban a sminktetoválása során a gyógyulási szakaszban nehézségekbe ütköztünk. A szemöldöktetoválás elkészítése optimális eseten 2 alkalom. Egy, az első beavatkozás, majd 4-12 hét múlva a korrekció, ahol igazítjuk, tökéletesítjük az esetleges kis pigment kilökődéseket. Vendégemnek nem volt elég 1 alkalom korrekció, kettőre volt szükség, és benne volt a pakliban, hogy lesz egy 3. is.


Mikor fordulhat ez elő, és mik lehetnek ennek az okai?

Bőrtípus (nagyon érzékeny, rosaceás, vérzékeny, esetleg vastag bőr)
Egészségügyi állapot (hormon problémák, kezeletlen pajzsmirigy, cukorbetegség stb.)
Sokszor ezen betegségek vagy bőrtípusok mellett is minden rendben zajlik, olykor azonban küzdelmes a munka, betegségek nélkül is. Szóval a gyógyulást előre sejteni lehet, de hogy pontosan mi történik, az néha meglepetés.
Sok esetben már a tetoválás közben látom, mi várható majd, fel tudom készíteni a vendéget. Ha nagyon vérzik a bőr vagy csapódik ki a savó (átlátszó szövetnedv) az nem kedvez számunkra, ugyanis mossa ki a pigmentet a bőrből, nem tud elég mennyiség beépülni. Ha nagyon érzékeny a bőr, sokszor hamar bepirosodik, irritált lesz a terület, a pigment megtapadás küzdelmes. Ilyen esetekben halványabb, egyenetlenebb gyógyulás várható első körben, a korrekción tudjuk újra pigmentálni és tökéletesíteni.Itt azonban nyoma sem volt munka közben nehézségnek. Azzal azonban tisztában voltam, hogy vendégem cukrával gondok vannak, mely ugyan kezelve van, de egy bizonyos injekciót kell használnia minden nap.
A gyógyulás tartogatott is meglepetést.
A fotó montázson felül az első beavatkozás utáni hámlás látható, mely alatt látszik, hogy szinte semmi pigment nem maradt. Ez a gyógyulási szakaszban akár normális is lehet(ne), hisz a frissen hámlott szín nem mérvadó, általában még világos, a pigment még nem épült be (28 nap a bőr teljes regenerációja), de itt halovány árnyék sincs. Szóval ezt várhatjuk, hogy sötétedjen. Nem tudott a pigment megtapadni.
Korrekción újra tetováltam az egész szemöldököt. 

Az alsó képen pedig az első korrekció utáni gyógyulás van, azaz a kép a második korrekció előtt készült. A forma már látszik, a szín azonban még mindig halvány, melegebb barna is mint kellene, felszínesen tudott beépülni a bőrbe a pigment. De, valami már van, azonban ez a végső eredményhez kevés. Kellett a 2. korrekció.

Ez a fotó pedig még a tetoválás napján készült. Ránézve erre a fotóra nehéz elképzelni, hogy az imént látható világos, kopott tetoválást kaptuk kezdeten végeredményül.
Türelmesnek kell ilyenkor lenni, sajnos hosszabb folyamat, ha a bőr makacs, az egészségügyi állapot vagy a szedett gyógyszerek közbeszólnak. Végeredmény mindig van, csak az oda vezető út olykor hosszabb. Azt gondolom ilyenkor igazán fontos a vendég-tetováló bizalmi kapcsolat.

Azért szeretem megosztani a nem csak könnyű és tökéletes munkákat, mert ez is hozzá tartozik a tetováláshoz. Akadhatnak nehézségek, hisz a bőr egy élő szövet, nem mindig működik úgy együtt, ahogy mi szeretnénk.
Ha pont nálad is ez történik, ne ess kétségbe, ha én szépítelek ígérem mindent megteszek, hogy te is a vágyott szemöldöködet viseld majd. Ehhez kell a te bizalmad, türelmed is, mert van, hogy elsőre nem tökéletes, nem teljesen egyforma, nem olyan erős, esetleg kopott. De a korrekción/korrekciókon, (ha több alkalom szükséges), mindent tudunk javítani, igazítani.

Dóri

Előző cikkSminkes vállalkozás indítása: miért nincs jó szakember marketing nélkül?
Következő cikkSzemöldöktetoválás gyógyulása