Herpesz – az ellenség! Nekem mi vált be?

2582
herpesz

30 évig soha nem volt herpeszem. Viszont pár éve valahogy megtalált ez az alattomos vírus, és azóta rendszerint ugyanott, néha-néha visszaköszön. De nem a számon, hanem a szám mellett az arcomon! Tavaly volt a legagresszívabb változata, ami hatalmasra terjedt, kb. 2 db 200ft-os nagyságúra. Teljes kétségbeesésemben, mikor 1 hét alatt sem javult, és semmi nem használt, csak terjedt és terjedt.

Mindent kipróbáltam már az évek alatt! Zovirax, richtofit gél, compeed tapasz, propolisz, herstat, herpesil gél, aloe vera, carmex, teafa olaj, aciclovir, telviran kapszula minden erősségű változata, lizin, ecet, fokhagyma, jegelés stb… egyszóval tényleg mindent,  a neten olvasott saját fülzsíron kívül 😀

herpeszre csodaszer vermixEszembe jutott, hogy ez anno egyszer segített, egy amúgy bőrproblémákra használt cinkes rázókeverékem. Rákentem a már 1 hete csak terjedő, hólyagos gyulladt bőrrészre, mondván veszteni valóm nincs. 3 nap alatt a hólyagok leszáradtak, seb és hámhiány nélkül gyógyult a hatalmas herpeszem.
Ez a termék pedig nem más, mint a Vermix. Ez egy cinkoxidos rázó keverék, magyar gyártmány. A bőröm ugyan kiszáradt a helyén, de 1-2 nap körömvirág krémezés és neogranormon hamar megoldotta a problémát. Egyetlen hátrányát tudom felsorolni, hogy fehér felkenve, és beleszárad a sebbe Tehát nem láthatatlan herpesz esetén, én 3 napig ki sem mozdultam. Nem piszkáltam, nem szedtem le, csak kentem és kentem naponta többször. Ha időben elkezded használni, meggátolja a terjedést, és hamar ki lehet vele irtani, meg lehet vele akadályozni ezt az igen alattomos vírust. Pár nap után valamilyen olajjal (paraffin olaj, olíva olaj stb.) könnyen lemosható, és eltávolítható. Én már mással nem is próbálkozom. Tudom, hogy számomra ez hozza a leggyorsabb eredményt. Dm-ben, drogériákban, gyógyszertárban kapható, 2.000ft körül van az ára. 

herpesz lizin cKiegészítésként Lizin c kapszulát (kb. 2.700ft) mindig szedem ilyenkor nagy dózisban (egy doboz 4 nap alatt, azaz 3X4 szem egy nap) és cinket 100 mg-ot egy nap. Ezt megelőzés gyanánt is szokták alkalmazni, napi 2 lizin, és 20 g cink, de nekem ezek napi szedése mellett is jött, ha jönni akart 🙂 Érdekes, hogy önmagában sosem tör felszínre, de ha kis bőrsérülés van az arcomon a „herpesz zónában” (kinyomott pattanás, elkapart mikro seb) már jön is.

Nekem a Vermix egy csoda termék, ugyanis nem csak herpeszre használom, hanem csípésekre, és pattanásokra is! Nagyon szárít, így egész arcot nem szoktam vele nagyon áttörölni, max. vékonyan. De helyileg alkalmazva pattanásokon is szuper hatékony. Szúnyogcsípésekre, egyéb rovarcsípésekre is kiváló, enyhíti a viszketést, és lehúzza a gyulladást. Szeretem az ilyen univerzális termékeket, én mindig tartok itthon. Használat előtt fel kell rázni.

herpesz cinkes rázókeverékAlternatívaként, ha valaki nem tudja beszerezni, helyettesíthető gyógyszertárakban kapható Suspensio zinci aquosa FoNo VII PARMA nevű rázókeverékkel. A közös bennük a cink tartalom, amit nagyon nem szeret a herpesz. Ennek ára jóval kedvezőbb, kb. 500 ft. Picit hígabb, de ugyanolyan hatékony megoldást nyújthat.
legjobb körömvirág krémKörömvirág krémből pedig a kedvencem, a Herbária körömvirág krémje. Nem a kenőcs, ami jó zsíros, hanem a krém, ami lágy. Bőrszárazságra, ekcémára is nagyon hatékony, gyulladáscsökkentő, nyugtató. Ára 1.200ft körül mozog. 

Remélem tudtam egy kis segítséget nyújtani ezzel a kis cikkel azok számára, akik szintén szenvednek a visszatérő herpesztől. Ha te is már mindent kipróbáltál, de semmi nem vált be igazán, próbáld ki ezeket a cinkes rázókeverékeket, hátha neked ez lesz a csodaszered.
Nyilván mindenkinek más-más segíthet, így nem garantált, hogy neked is működni fog.

(képek forrása: google)

Előző cikkJeffree Star blue blood paletta teszt 2. rész
Következő cikkReggeli elmélkedés