Sminktanfolyam választási tippek

333

Sminktanfolyamok, sminkiskolák –  érdemes tájékozódni

Rengeteg e-mailt kapok olyan kérdésekkel, mint például mennyire lehet elhelyezkedni a sminkes szakmában, illetve még mindig nagyon sok az elkeseredett levél azzal kapcsolatban is, hogy pénzkidobásnak érzik az eddig elvégzett tanfolyamot, szeretnének magabiztos tudásra szert tenni.

Azt tudom tanácsolni a sminktanfolyamot keresgélőknek, hogy mielőtt bárhova is beiratkoznának, ne az ár alapján döntsenek, vagy ne az alapján, hol indul gyorsabban a képzés.  Nézze meg mindenki, hogy az árban mi van benne, milyen referenciái vannak az oktatónak, milyen képanyaggal rendelkezik, milyen a végzett tanulók véleménye, és mik a visszajelzések. Az oktató személye és munkássága szimpatikus e, közel áll a hozzánk a stílusa.  Pl. ha valakinek az erős arckontúrozás tetszik, és a túlzó sminkek, ne iratkozzon be oda, ahol az oktató, a lágyabb vonalat képviseli. Hiába profi és jó szakember, tud és akar is tanítani, ha a tanuló nem azt szeretné tanulni, amit az oktató tud, átad. Ha beiratkozunk egy olyan helyre, ahol az oktatóról semmit nem tudunk, nem találunk róla semmit a neten, nem tudunk magunk meggyőződni az ígért feltételekről, csak elhisszük a leírt szép szavakat, akkor könnyen csalódás lehet a vége.
Nagyon szomorú, amikor valaki hozzám jön továbbképzésre, már kifizetett százezreket más sminkiskolában, kiváló eredménnyel levizsgázott, és ahelyett hogy tovább tudná fejleszteni a meglévő tudását, az alapoktól kell kezdeni az egészet, mert a meglévő tudására nem tudunk építkezni, mert annyira hiányos. Ami még rosszabb, ha berögzült a rossz is. A sminkes szakma, nem egy olcsó szakma. Igenis időt, energiát, és pénzt kell áldozni az elején ahhoz, hogy valakiből jó szakember váljon. Nem érdemes csak azért egy olcsó tanfolyamot választani, mert az a legolcsóbb. Inkább gyűjtögessünk még, és tényleg a számunkra legszimpatikusabb helyet válasszuk ki, mert a tudás örökre szól.
Az én sminktanfolyamaim átlag áron vannak. Persze olcsóbbat nem nehéz találni. De a minőségi képzéseknek ára van. Természetesen az is igaz, hogy nem minden esetben garancia a jó minőségre az, ha egy tanfolyam drága. Én csak azt tudom garantálni, hogy én a képzéseimen a maximális tudásomat átadom a tanulóknak. Rengeteg arcot, szemformát láthatnak a modelljeimnek köszönhetően, ezáltal nem kell mindig magukkal hozni valakit az órára, én biztosítom a modelleket. Professzionális minőségi termékekkel dolgozunk az oktatás alatt, 3-4 fővel futnak a csoportjaim a kellő hatékonyság érdekében, mindig lépésről lépésre megmutatva az adott óra anyagát. Segítem a tanulóimat ott, ahol tudom.

Az alaptanfolyamokon szerzett tudás is elég már ahhoz, hogy valaki el tudjon kezdeni a szakmában dolgozni. De a többi a tanulón múlik. Mennyire kitartó, mennyire elszánt, mennyire akarja. Mennyit gyakorol, mennyit tesz azért, hogy ebben a szakmában helye legyen. Továbbképzi e magát. Kell a szakma iránti alázat, tisztelet. A munka nem hullik az ölünkbe, nekünk kell tenni érte, de ha valaki igazán akarja, és ez az álma, akkor igenis sikerülhet 🙂

Előző cikkSzemöldöktetoválás – Fontos az UV védelem
Következő cikkA sminkes szakma