Morphe – James Charles paletta és Imagic Pro testfesték teszt

675
morphe james charles paletta

Újabb teszt alanyt kaptam a @rainbow_makeup_skincare_hu  jóvoltából, méghozzá a Morphe mini James Charles palettáját.
Arra gondoltam, hogy ezzel egy időben letesztelem az Imagic Pro krémes testfesték palettáját is, melyet Ádám (A Rainbow megálmodója) mutogatott nekem, amire természetesen azonnal elcsábultam, és beszereztem magamnak egyet.

 Mi is ez az Imagic Pro Body Painting anyag?

imagic pro krémes testfestékEz egy zsíros, krémes anyag. A tesztjeim során már sokszor olvashattátok tőlem, hogy a fehér színeim alá kiemelés gyanánt supracolor testfestéket rakok. Ezzel intenzívebb hatást tudok elérni, azonban óvatosan alkalmazom, mert azáltal, hogy zsíros, nem szárad meg soha, és be tud gyűrődni a szem barázdáiba. Így más színt nem is alkalmazok belőle, csak kiemelni szoktam vele, és rettentő kevés anyagot használok.
Ádám megmutatta az ő Imagic Pro palettáját, és belenyúlkálva azt éreztem masszívabb az anyag, nem annyira csúszós, így esélyt adtam neki. Legfőképpen azért is, mert ez a 12 színből állópaletta kb. 4.500ft volt. Úgy gondoltam egy próbát megér akkor is, ha soha többet nem használom 🙂 Aliexpresszen megbízható eladótól rendeltem meg, nagyon hamar ide is ért. Szeretek olcsóbb termékekkel kísérletezni, mert sokszor nagyon nagy kincsekre lehet rábukkanni. Azonban természetesen nem minden termékből teszem ezt meg!

Szóval a Morphe – James Charles paletta teszt során, az Imagic Pro krémes anyagát használtam a sminkem alapjául.

A palettából a sötétkék és a türkizkék árnyalatokra építettem a sminket. Ecsettel elkészítettem az alapot, nagyon jól csúszik az anyag, de nem túl zsíros. Nem szárad meg, emiatt sokáig mozdítható és alakítható vele a forma, azonban szerencsére a helyén is marad, nem gyűrődik össze. Nagyon tetszett az állaga, eldolgozhatósága, a színek erőssége, és nagyon kevés elég belőle.   

Morphe – James Charles mini paletta:

morphe James CharlesMiután elkészült az alap, elkezdetem a színezést James palettájával. Százszor halhattátok tőlem, hogy nagy Morphe rajongó vagyok, talán kicsit elfogult is, de ez sosem befolyásolja a véleményem, mert ha valami nem tetszik, azt megmondom 🙂 Nem tudom nektek részletesen felsorolni, milyen színeket használtam, ugyanis a palettára a színek alá nincsenek odaírva. Talán a védő fólián rajta voltak, de az már a múlté 🙂

james_charles_morphe_extrém_sminkEgy nagysatíros, eldolgozott, vonal mentes sminket álmodtam meg. Rengeteg színt használtam a smink elkészítése során: sötét kéket, babakéket, citromsárgát, fűzöldet, narancsosat, barackot, test színűt stb. Igyekeztem minél több árnyalatot kipróbálni, ahogy szoktam. A paletta hozta azt, amit elvártam tőle. Talán kijelenthetem azt, hogy az alap Morphe palettákhoz képest a Jacklyn Hill 2 nagy palettája (a kicsik nem) és a James palettája egy hangyányit erősebben pigmentáltak. A pergés jellemző az összes Morphe-ra, erre is, de ha megtanulsz vele bánni, nem okoz gondot, csak 1-1 szélsőséges szín esetén. Imádom, hogy ilyen erős, élénk színek vannak benne, jól tapadnak, szépen eldolgozható és jól satírozható. Azonban nem győzöm hangsúlyozni, hogy meg kell tanulni velük bánni, mert ha betapad, túl sokat használsz egyszerre és nem fokozatosan építgeted a sminket, akkor bizony nem mozdul, foltos lesz, túl erős, maszatos, és ez csalódást fog okozni.

Összegzés

Morphe – Jamse Charles mini paletta

Szerettem nagyon a palettával dolgozni, hozta az általam elvárt minőséget. Élénk, jól eldolgozható, nem okozott csalódást, állandó darabja lesz az oktatásaimon használt palettáknak. Ára picit drágább, mint a sima Morphe palettáknak, kezdő kézben okozhat csalódást, amíg nem tapasztalja ki valaki, mennyit és hogyan szabad.

Imagic Pro – Body Painting paletta

imagic pro extrém sminkVéleményemet úgy írom meg, hogy másik sminknél is használtam már a palettát, például amit a képen látsz. 
Alapvetően nagyon tetszik a termék. Ahogy fentebb említettem jól eldolgozható, kevés kell belőle, könnyen mozdítható, és szép élénk színei vannak. Azt tapasztaltam, hogy a szemhéjon kívüli részeken csodásan fent marad, nem gyűrődik be, nem kenődik el (természetesen rá kell porozni, önmagában nem tartós, ahogy egy ceruza vagy egyéb krém alap sem!) Ha nem kerül nagyobb arányban fel a mozgó szemhéjra, mint a külső 1/3-ad (ahogy a mostani sminkemnél például), akkor tökéletesen működik. Azonban ennél a sminknél tettem belőle a belső szemzugba is illetve középre, (barack színt) és az már sajnos picit be tudott ráncolódni, de ez lehet attól is függ, milyen színt használunk. Erről még nem tudok nyilatkozni, mert csak 3-szor használtam a palettát. Vannak olyan sminkek, amiknél tökéletes ez a paletta, (mint ennek sminknek a homlok része, vagy a jelenlegi James paletta tesztes teljes smink), azonban egy teljesen hordható sminknél túl sokat vagy túl sok színt feltenni belőle a mozgó szemhéjra, biztosan nem ajánlom.
Biztosan fogom használni, csak nem mindegy mikor és mire 🙂

Lapozd végig a képgalériát a smink lépéseiről

Előző cikkNatúr kozmetikumok problémás bőrre
Következő cikkBőrtípusok befolyása a szemöldöktetoválás során