Morphe Rainbow paletta teszt – Hordható smink

502
A morphe rainbow paletta hordható smink tesztjénél ismét direkt próbáltam olyan színeket bevetni, amit az extrém smink esetén nem használtam. Aki olvasta a múltkori véleményem a palettával kapcsolatban, az talán emlékszik, hogy a csillámos színekkel meggyűlt a bajom, nem tapadt fel az akkori sminkre, (másik színre próbáltam meg rátenni) így most mindenképp szerettem volna kipróbálni, hogy bázisba, másik szín mellett hogyan viselkedik.

Az alábbi színeket használtam: 

– liberation: irizáló, nagy szemcsés csillámos fehér
– 1978: nekem egy kozmikus éjszakai fény jut róla eszembe szín 😀 Olyan lilás kékes rózsaszínnek mondanám, fényes árnyalat
– art: pasztell matt kékes zöld
– gilbert: minimálisan csillámos sötétlila
– heart: matt cukorka rózsaszín
– milk: matt fehér
Morphe paletta teszt hordható sminkA sminket egy lila krémes tus alapra építettem. A tust a gilbert lilával fixáltam, a füstös rész tetejét elpuhítottam az 1978 kozmikus színnel és a heart-al. A szemöldökcsontra a milk matt fehér került, a belső szemzugba a liberation csillámos irizáló fehér, majd a mozgó szemhéjra bekerült még az art – matt pasztell zöld és szintén az 1978.

Tapasztalataim: 

Picit nehezebben tudtam bánni a palettával ennél a sminknél. A gilbert lila picit szemcsés, és fakóbban tapad, mint az ember elvárná, de az az érdekes, hogy hasonló lilák, (szemcsésebb, minimálisan csillámos, fényes sötét szürkésebb lilák) ugyanígy viselkednek más morphe palettákban is. Ha nem tusra építettem volna, szerintem nem tapadt volna be. Így azért sikerült, de picit meg kellett küzdeni. A másik szín, amivel meggyűlt a bajom, sajnos a csillámos volt. Rengeteg esélyt adtam neki ennél a palettánál, de végül nem hozta azt, amit nagyon szerettem volna. Szokásosan fehér supracolor anyagba tapasztottam, hogy mégjobban kiemeljem. Hogy szépen fogalmazzak, kicsit „össze taknyolódott”, és nem tudtam szépen összesatírozni a mellette lévő színnel. Azt még csendben hozzáteszem, ha a szemhéja nem is igazán, de egész homloka csillogott 🙂 Az art elnevezésű matt pasztell kékes-zöld, viszont a múltkor próbált Jeffree Bule Blood és Revolution palettában lévő hasonló színekhez képest nagyon szépen, foltmentesen betapadt. Az 1978 színt pedig a fotózás szempontjából emelném ki, ugyanis néhol befénylik a kékes színe, emiatt van, hogy felemásnak és picit eldolgozatlannak tűnik a szín. (Ezt már tapasztaltam pl. narancsos, de rózsaszínben irizáló színeknél is, máshogy vetül rá a fény, és van, ahol intenzívebbnek tűnik a fotón, vagy narancsosabbnak az egyik szem, néha emiatt felemásnak látszik a smink) Ez nem a paletta minősége miatt van, hanem a szín irizálása miatt.

Összegzés:

A múltkori sminknél jobban meggyőzött a paletta, de ha figyelembe veszem a paletta színeit, tapadását, árát, akkor is a megvásárlása mellett döntenék 🙂 A csillámos színeihez valószínű nem nyúlok majd, de ebből csak 3 db van benne, így nem érzem azt, hogy nem éri meg.

Íme a képek a sminkről ( Kattint rá, és lapozd végig )

Előző cikkMorphe Rainbow paletta teszt
Következő cikkRevolution maxi színes paletta teszt