Morphe Rainbow paletta teszt

532

A Morphe szemhéjpaletták szerelmeseként nagyon vártam, hogy kipróbálhassam és letesztelhessem az új Rainbow palettát, és nagyon reméltem, hogy nem fog csalódást okozni. Külön öröm számomra, hogy az enyém lett ez a paletta, hiszen sajnos már nem lehet kapni, limitált kiadás volt. 
Rengeteg Morphe palettám van, és nagyon szeretek velük dolgozni. Ugyan van egy szériája, ami nem tudom milyen okból kifolyólag, de nem sikerült jól, legalábbis én azt tapasztaltam, hogy máshogy és nehezebben tapad. Ez pedig a Jaclyn Hill kis paletták, 4 db paletta kapható. Köze sincs a nagy Jaclyn Hill minőséghez, és valahogy számomra alul marad a többi palettájukhoz képest is. Így kicsit izgultam, mi vár rám ennél a színes palettánál 🙂
Ismét egy még szemhéjon belüli, de látványosabb sminket készítettem első körben, ahova próbáltam minél több színt becsempészni, hogy hű maradjak a Rainbow palettához és a @Rainbow makeup and skin care logója is pont passzolt a témához 🙂 Nagyon szeretem a színeket, de ennyit nem szoktam elhelyezni egy sminkben, még a nagyobbakban sem. De most konkrétan a fél palettát felhelyeztem 🙂 Hogy ismét ne befolyásoljam a tesztet, ceruzára építettem és bázisra, nem használtam plusz pigmenteket és szaténporokat sem, pedig alapvetően nagyon sokszor használok fényeket. Aqua anyagra építettem volna szívem szerint, hisz elég aprólékos, élénk, és színes sminket készítettem, de tudván, hogy aquába könnyebben betapad ilyen esetben minden, és élénkebb is lesz, így lemondtam róla, hogy hiteles maradjon a teszt.

Az alábbi színeket használtam:

milk – matt fehér
pride- matt élénk narancs
heart – matt közép babarózsaszín
culture – fényes barackos
sf – matt de csillámos bordós lila
sunlight – mall élénk vibráló sárga
sexuality – matt élénk neon pink
truth – matt mély kékes lila
harmony – fényes sötét királykék
healing- csillámos sárga arany
activism – fényes zöld
make magic – fényes türkiz kék
parade – matt türkiz zöld
nyc – matt fekete.

Smink menete: 

A mozgó szemhéjon belülről kifelé a sunlight, (healing), heart, make magic, parade és harmony színeket használtam.
A fehér mélyítő vonal felett a belső szemzugban az nyc-vel adtam mélységet, majd a harmony, activism és sunlight árnyalatokat használtam.
A vonal felett a külső részen a truth, sexuality, culture, pride és sunlight árnyalatokat használtam, a mélységet szintén az nyc adta.
A szemöldökön a sunlight, pride, sf színeket tettem fel.
Alulra a harmony, parade, truth, sexuality, sunlight és pride került.
A fehér kiemeléshez supracolor krémes anyagot használtam, melyet a milk matt fehérrel fixáltam.

Tapasztalatok:

morphe paletta teszt extrém sminkVolt egy szín, amit zárójelbe tettem a felsorolásomban, mégpedig azért mert használtam, de nem tapadt fel 😀 Tehát elvileg használtam, gyakorlatilag pedig  nem került fel. Ez a csillámos healing nevű arany szín. A sárgára próbáltam meg feltenni, hogy élénkebb és vibráló csillámos  legyen. Morzsolódott, és pár szemcsén kívül semmi nem maradt a szemen. Ecsettel sem, és mivel nagyon akartam, odáig vetemedtem, hogy az ujjammal is megkíséreltem feltenni 😀 , de semmi. Nem hagyott nyugodni, így másnap csak bázisba egy szemre megpróbáltam feltenni úgy, hogy nincs alatta más por, csak a krémes alap, és úgy már tökéletesen betapadt. Nagyon hullottak a szemcsék, de szép élénken látszott a szín.  Hogy mennyire összesatírozható a többi színnel, az egyelőre emiatt nem derült ki, de azóta készítettem egy hordhatóbb sminket is a palettával, így később egy mások posztban ez is kiderül 😉 A másik, amivel meggyűlt a bajom, a matt lila truth árnyalat. Nagyon-nagyon pergett. Ámbár ennek ellenére álomszépen feltapad. A többi szín csodásan betapadt, jól pigmentált, nem lukadt, nem látszott át a szemhéj, jól tudtam velük dolgozni. Élénkek, hozták az ígért színt.

Összegzés:

morphe paletta teszt extrém sminkA fél palettát sikerült kipróbálni ennél a sminknél. Kézre újjal kikenve nem mérvadó a teszt sosem, hisz úgy minden élénk, és úgy tűnik szuper, ezért én ezt nem is alkalmazom. Van a healing mellett még 2-3 csillámos szín a palettában, azok pontos viselkedését egyelőre nem tudom, tehát ezek használata nélkül a bevetett színek alapján mondanék véleményt. Be kell vallanom, elfogult vagyok a Morphe palettákkal. Ennek ellenére, ha nem teljesített volna jól, őszintén megmondanám, talán ez már kiderült számotokra az eddigi teszteléseim alapján 🙂 Nagyon jól teljesített számomra ez a paletta. Pici pergés volt a lila színnel, amit említettem, ami okozott kis bosszúságot, de kárpótolt a tapadás. Egy ilyen élénk palettával szemben az embernek nagy elvárásai vannak, hisz pontosan ezek azok az árnyalatok, amik sokszor baromi nehezen tapadnak, nem elég pigmentáltak, lukadnak, foltosak. Ahhoz képest is, és amellett is, hogy milyen színek vannak ebben a palettában, nagyon jól teljesített.  Imádtam, és boldog vagyok, hogy ennek a limitált kiadású palettának a gazdája lehetek.

Végkifejlet:

Az ár – érték arányt, a pici pergést és a csillámos színnel való bosszankodást figyelembe véve is megvenném a palettát, hisz sok színt tartalmaz, és megéri az árát a minősége.

Előző cikk3 kiegészítő termék, amik segítik a sminkes munkám
Következő cikkMorphe Rainbow paletta teszt – Hordható smink