Púderes szemöldöktetoválás – Korrekció

7044
púderes szemöldöktetoválás

Miért van rá szükség?

Bizonyára már sokan tudjátok, hogy a tetoválás elkészítése 2 alkalomból áll:
1. Maga a tetoválás
2. A korrekció (tetoválástól számítva 4-12 héten belül esedékes)

Miért nem elegendő 1 alkalom?

Az tetoválás napján már elég sok információt és tapasztalást szerzünk mi tetoválók arról, hogy milyen a vendég bőre, milyen a bőrtípusa, a bőrének a befogadó képessége. A beleegyező nyilatkozat kitöltésével képet kapunk az egészségügyi állapotáról, az esetlegesen szedett gyógyszerekről, betegségekről stb. Ezek mind-mind befolyásolhatják a tetoválás gyógyulását, a pigment megtapadását. Sokszor már az első alkalommal sejteni lehet, milyen gyógyulásra számíthatunk. Olykor nagyon szépre, de vannak esetek mikor biztosan tudjuk, több munka lesz a korrekción is. Ezért is van szükség egy kontroll alkalomra, mikor felülvizsgálhatjuk a munkánkat, az esetleges kopásokat korrigálni tudjuk, illetve ha szükséges, változtassunk rajta a tökéletes végeredmény érdekében.

Hogyan zajlik a korrekció?

púderes szemöldöktetoválásA tetoválástól számítva minimum 4 hétnek el kell telnie a korrekciós alkalom előtt. Ennyi a bőr regenerációs ideje, minimum ennyi időre szüksége van a szemöldöktetoválásnak ahhoz, hogy meggyógyuljon és a pigment is beépüljön. Én 6 hétre szoktam visszahívni a vendégeim. A korrekciónak 12 héten belül viszont meg kell történnie, hogy biztosan elérje végleges állapotát a tetoválás, ne kopjon el nagyon, és tartós tudjon maradni.

A korrekción megnézzük, hogyan gyógyult a vendég szemöldöke. Megbeszéljük szeretne e rajta változtatni, vastagítani, sötétíteni, erősíteni. Ha nagyon felkopott, mindenképp újra kell dolgozni az egészet, azonban ha alapjáraton szépen gyógyult, és a vendég elégedett, akkor csak az apróbb lukacsok kerülnek felülpigmentálásra.

Én nagyon finoman dolgozom, lágy technikát alkalmazok, és a „gyenge kezű” tetoválók közé tartozom 🙂 Ezáltal túl erős, merev, sötét szemöldök gyógyulásra nálam biztosan nem kell számítani. Azt szoktam mondani, hogy inkább biztonsági játékos vagyok. Az első alkalommal úgy választom meg a pigmentet és a formát is, hogy inkább legyen kevés, de semmiképpen se sok. A korrekción tudok hozzátenni, de elvenni nem. Ha túl vastag vagy túl sötét lesz, azon már nem tudok igazítani. Így inkább a korrekción igazítom, ha a vendég igényli.

A korrekció ideje 30-60 perc, attól függően, mennyi munka van a szemöldökkel.
A gyógyulás a korrekció után szintén attól függ, hogy újra áttetováltuk e az egészet, vagy csak picit igazítottuk. Ha újrapigmentáltuk, akkor az első alkalomhoz hasonló időtartamú gyógyulás várható, ha csak igazítottuk, akkor hamarabb leesik a var, és nem is lesz olyan látványos a sebgyógyulás.

A gyógyulást nagyon sok minden befolyásolja. Ahogy már említettem a bőrtípus, egészségügyi állapot, gyógyszerek, betegségek, elő és utó-ápolás stb. Erre egy külön posztban fogok nektek részletesen írni. Az első alkalom után kiderül, hogyan reagált a bőröd, hogyan fogadta és tartotta meg a pigmentet, lehetek e bátrabb, kell e hosszabb tűkiállás, sötétebb vagy más árnyalatú pigment stb. Ezeket mind csak akkor tudom meg, ha találkozunk a tetoválás után egy korrekciós alkalmon, ahol van lehetőségem ezeken változtatni, javítani, tökéletesíteni.
Ezért nem tekinthető késznek a tetoválás egy alkalom után! Ugyanis van olyan vendég is, akinek nagyon alul gyógyul a szemöldöke, és ezt csak a korrekción van lehetőség újra átdolgozni. Nagyon fontos befejezése a tetoválásnak a korrekciós alkalom, és mivel nálam benne van az árban, így plusz költséget sem jelent, csak plusz időtöltést 🙂
Előző cikkRevolution maxi színes paletta teszt
Következő cikkJeffree Star -Bood Money paletta teszt / Extrém smink