Jeffree Star -Bood Money paletta teszt / Extrém smink

500
extrém smink - paletta teszt

Mikor megtudtam, hogy a Jeffree  – Blood Money paletta tesztelése is nekem lett szánva, hisz én teszteltem a Blue Blood-ot is, megmondom őszintén nem volt őszinte az örömöm 🙂 De természetesen igent mondtam. Miért nem volt felhőtlen a boldogságom? Az egyik ok az, hogy nem szerettem a Blue Blood-ot. Ha olvastátok a tesztem, akkor tudjátok miért. Nem nyűgözött le, számomra átlagos volt. Az átlagoshoz pedig drágának találom. A másik ok, amiért nem jöttem lázba, hogy a zöld nem tartozik a kedvenc színeim közé. Nagyon nehéz szín a smink szempontjából, nagyon kötött mi mellé lehet feltenni. Ha csak pici zöldet szeretnék a sminkbe csempészni, akkor szívesen használom, de ritkán. Emiatt 1-1 zöld színt szívesen megveszek, de egy komplett zöld palettára soha nem esett volna a választásom.
És hát, egy paletta teszt során nem nyúlhatok másba, csak adott palettába 🙂

Külsőségek: 

A csomagolás hozta az elvárt minőséget. Nagyon menő, igényes, masszív. Mintha egy zöld bőrönd lenne az egész. De engem sosem a külső érdekel, hanem a porok minősége, tapadása, eldolgozhatósága.
Szerencsére a palettában helyet kapott pár sárgás, barnás-szürkés árnyalat is, így tudtam vele alkotni.
Egy nagy sminket álmodtam meg, kicsit sárkányos, vízi szörnyes lett a sok zöld miatt.

Színek amiket használtam:

Divine interventio – fényes fehér, ami zöldben irizál
Cameleon fetish – matt  lime sárgászöld
Poison Ivy – fényes fűzöld
Emerald estate  – picit szemcsés közép zöld
Ceo – fényes sárgás arany
Black card limit – Csillámos feketés barnás méregzöld

Utólag megnézve azt kell mondjam, a biztosra mentem, ugyanis egy szín kivételével nem használtam matt színeket. Miért mondom ezt? Mert a blue bloodban nem szerettem a mattokat 😀 Szóval esküszöm nem direkt, de szinte csak fényes árnyalatokat használtam.

extrém smink-paletta tesztFekete ceruza alapra építettem a sminket. A mélységét a black caard limit feketés zöld adta. Kicsit pergett a csillámos szemcsék miatt, de jól pigmentált volt. A fehér kiemeléseket pedig krémes supra alapon a divine interventio fényes fehéres zöldben irizáló színnel csináltam. Ez a szín elég jellegtelen volt felrakva. Se nem elég fehér, de nem is elég zöld ahhoz, hogy mutasson.
Köztes színeknek pedig a fent felsorolt árnyalatokkal dolgoztam. A cameleon fetish matt lime sárgászöld árnyalat picit itt-ott nehezebben tapadt, de elég erősen pigmentált és jól eldolgozható volt a többi színnel. A fényes árnyalatok jól teljesítettek.
A smink végén a modellem arcán közelről nézve elég sok zöld szemcse volt, szóval megállapítható, hogy a porok észrevétlenül, de peregnek. Szerencsére nem kenődtek szét a javítás során, de volt vele egy kis munka a smink végén.

Összegzés: 

Alapvetően jó volt a palettával dolgozni, szép színkombót lehet belőle összeválogatni, akár egy hordható sminkhez is. Kicsit kötöttebb színpalettája van, emiatt azt gondolom kevesebben esnek szerelembe iránta. Ha teljesen őszinte akarok lenni, ahhoz, hogy a teszt teljesen hiteles legyen, még egy sminket el kell készítenem a matt porokat is bevetve, hisz azokról egyelőre nem tudok véleményt mondani. A fényesek viszont nagyon szépek, és elég pigmentáltak. Azonban ha a Blue Blood-ból indulok ki, a pasztell színek azok, amik okozhatnak ennél  palettánál is egy kis bosszúságot. Ezt is igyekszem kideríteni 😉

(Köszönöm a @rainbow_makeup_skincare_hu -nek ismét a felkérést 🙂

Lapozd végig a képgalériát 🙂

Előző cikkPúderes szemöldöktetoválás – Korrekció
Következő cikkNatúr kozmetikumok problémás bőrre